DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Első évfordulót ünnepeltek Bottasék

A finn versenyző a napokban átlépett első házasévén, melyet a Szingapúrba történő utazás előtt gyorsan meg is ünnepelt párjával. Mit érdemes tudni nejéről, Emiliáról?

Mielőtt a Szingapúri Nagydíjra utazott, Valtteri Bottas tett egy kitérőt Finnországban, hogy megünnepelhesse első házassági évfordulóját feleségével, Emiliával. A frigy évfordulója szeptember 10-én volt esedékes, a versenyző az alábbi képpel nyilvános Instagramján is megemlékezett róla. A versenyző ugyanitt ma már Szingapúrból posztolt fotót. 

 

1st Wedding Anniversary Time flies! Love you Emilia @emiliabottas

Valtteri Bottas (@valtteribottas) által megosztott bejegyzés,

Emilia Bottas – lánykori nevén Pikkarainen – három évvel fiatalabb párjánál, 1992. október 11-én született. Szintén élsportoló, aki úszásban olimpiai szintre jutott: háromszor is indult a világjátékokon, 2008-ben – mindössze 15 évesen –, 2012-ben és 2016-ban. Számai a 100 és 200 méteres pillangó, valamint a 200 méter vegyesúszás, Rio de Janeiróban pedig a finn vegyescsapatban is szerepelt.

Újabban a lovaglásra fordít nagy energiákat, díjugrató versenyeken vesz részt. Szőke finn szépségként számos reklámban is szerepelt, többek között bőrápoló termékeket és kókuszvizet népszerűsített.

Valtteri Bottasszal 2010 óta alkotnak egy párt, és hat év után, Helsinkiben, a Szent János templomban (Johanneksenkirkko) kötöttek házasságot.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: