DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hatalmas ünnepség volt a Ferrarinál

A Scuderia 70. születésnapja alkalmából, Maranellóban rendezett ünnepségen az F1-es alakulat jelenlegi és egykori arcai is részt vettek, valamint több vörös csoda elárverezésére is sor került.

Bár a Ferrari elveszítette a vezetést az egyéni bajnokságban is, és gyengén szerepelt hazai pályán, 2017-ben jóval több okuk van az ünneplésre, mint az elmúlt években. Éppen a legjobbkor, hiszen a Scuderia idén lett hetven éves - a kerek számot az F1-es csapat idei modelljének neve, az SF70H is megörökítette. Az évforduló alkalmából, egy héttel a gárda hazai versenye után nagyszabású ünnepségre került sor Maranellóban, több mint négyezer vendég előtt.

A meghívottak között természetesen ott voltak az idei pilóták, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen - a finnt felesége, Minttu is elkísérte -, a csapatfőnök Maurizio Arrivabene, az elnök Sergio Marchionne, a kétezres évek sikercsapatának agytrösztje, az FIA-elnök Jean Todt, az F1 vezérigazgatója, Chase Carey, valamint korábbi versenyzőjük, Jean Alesi is.

A helyszínen rendezték minden idők legnagyobb autós árverését is, melyen 35 Ferrari került kalapács alá - egy különleges, az évfordulóra készült LaFerrari Aperta több mint tízmillió dollárért, azaz nagyjából 2,5 milliárd forintért kelt el. A maranellóiak az összeget a Save the Children alapítvány számára ajánlották fel. Az eseményen bemutatták a márka, Enzo Ferrari, valamint a csapat nagy bajnokainak, közöttük Michael Schumacher karrierjének történetét is.

A Ferrari-tesztpilóta Marc Gené virtuális bokszkiállással szórakoztatta a nagyérdeműt, az estet pedig a Jamiroquai-együttes koncertje zárta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: