DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Ferrarinak hívják és nyávog - mi az?

Ennél nagyobb bulvárhírt talán még nem is hordott a hátán az autóversenyzés világa, viszont ez legalább aranyos, nem pedig erőltetett: ismerjétek meg Ferrarit, Lotust, Bentley-t és Subarut, a goodwoodi Sebességfesztivál legszőrösebb nézőit.

Július első hétvégéjén rendezték az angliai Goodwoodban a hosszú ideje óta hagyománynak számító autósportos felvonulást, amelyen minden évben a legkülönfélébb versenygépek és a szakág széles palettájáról érkező pilóták szórakoztatják a közönséget.

ferrari

Ő itt Ferrari


A mostani történet viszont az eseményt követő napokon vette kezdetét: amikor a fesztivál végeztével megkezdődött a takarítás és az ideiglenes lelátók szétszerelése, a munkások különös lakókat fedeztek fel az egyik legnagyobb vasszerkezet alatt - írja a Telegraph. Hétfőn három fekete kismacskát találtak, majd szerdán egy negyedik, egy szürke is előkerült. Az állatok hathetesek voltak, és bizonyára a lelátó alatt leltek a legbiztonságosabb menedékre a goodwoodi tömeg és hangzavar közepette.

Miután anyjuk nem került elő, a macskák a helyi állatmenhelyre kerültek, amelynek vezetője, Clare Palmer egy magyarra le nem fordítható, kissé fájdalmas szóviccel fogadta a jövevényeket, elmondása szerint ugyanis Goodwoodban ott voltak a gyorsak és a legszőrösebbek is (angolul „the fast and the furriest”, ami némi áthallással a „The Fast and the Furious” (Halálos iramban) című többrészes mozifilmre utal).  

lotus

Ő Lotus

A hölgy ezt követően kicsit komolyabbra váltott, de nem sokkal: „Ezért megfelelőnek éreztük, hogy motoros témájú neveket adjunk nekik, némi kikacsintásként azokra az elképesztő és klasszikus sportautókra, amelyek között életük első heteit töltötték. Szóval engedjék meg, hogy bemutassam Bentley-t, Lotust, Ferrarit és Subarut!”

bentley

Ő pedig Bentley
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: