DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Börtönbe kerülhet Valentino Rossi egykori riválisa

Komoly megpróbáltatások elé néz a MotoGP egykori menője, Valentino Rossi nemezise, a kilencszeres futamgyőztes Sete Gibernau.

Sete Gibernau 2003-ban és 2004-ben is második helyen zárta a királykategóriát a gyorsasági motoros világbajnokságon Valentino Rossi mögött – akik anno követték a sorozat eseményeit, emlékezhetnek a spanyol és olasz gyakori csörtéire, Gibernau azonban soha nem tudott a csúcsra érni, és 2006-ban teljesítette utolsó teljes szezonját a bajnokságban, a Ducati nyergében.



A pályafutása során kilenc győzelmet arató motoros előtt nehéz időszak áll, ugyanis éppen a 2006-os évvel kell elszámolnia: a spanyol adóhatóság érdekeit képviselő államügyész ugyanis azzal vádolja az exversenyzőt, hogy ez idő alatt 774 ezer eurós adócsalást követett el, mert nem a bejelentett lakhelyén, a svájci Chatel-Saint Denis-ben, hanem akkori barátnőjével, Esther Canadasszal élt Barcelonában.

Az ügyész két és fél éves szabadságvesztést kért Gibernau-nak, aki azonban tagadta a vádakat, mondván, csak 2007-ben költözött össze partnerével, arra a felvetésre pedig, hogy legtöbbször miért Barcelonából repült a versenyekre, az volt a válasza, hogy vagy „felvette” barátnőjét, vagy hogy a MotoGP szervezője, a Dorna charterjáratokat indított a katalán városból a versenyzők számára, melyeket természetesen ő is kihasznált.

A motoros meghallgatása nemrég kezdődött Barcelonában, de úgy véli, hogy nincs miért aggódnia, hiszen néhány éve sikerült megúsznia egy hasonló eljárást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: