DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Bíróságra megy Kevin Magnussen

A dán pilóta korábbi menedzserével való kapcsolata mérgesedett el olyannyira, hogy jogi ügy kerekedett belőle. A felperes kártérítést követel a Haas versenyzőjétől.

Miután a McLarennél csak egy évet versenyzett – majd még egy szezont töltött tartalékpilótaként – Kevin Magnussen úgy döntött, szakít a pályafutását hosszú éveken át segítő menedzserrel, Dorte Riis Madsennel. Sajtóértesülések szerint a dán egyedül tárgyalta ki 2016-os szerződését a Renault-val, és átigazolását a Haashoz sem segítette szakember, csupán milliárdos szponzora, Anders Holch Povlsen.



A dán Ekstra Bladet szerint időközben Riis Madsen beperelte a versenyzőt, az első bírósági tárgyalásra pedig június 1-jén kerül sor Koppenhágában. A menedzser kártérítést követel Magnussen jelenlegi és jövőbeli bevételeiből, hivatkozva arra, hogy szerződésszegés történt. A lap szerint korábban próbálkozás történt peren kívüli egyezségre, de ez nem járt sikerrel.

A menedzser és Magnussen nem nyilatkozott a lap megkeresésére, a korábbi dán versenyző, Jason Watts azonban igyekezett rávilágítani, mi állhat az ügy hátterében: „Nem szokatlan az sem, hogy 10-15 évre kötik meg a szerződést. Egy menedzser sok pénzt öl egy karrier felépítésébe, és évekig tarthat, amíg ez visszatérül” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: