DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Egy őrült fenyegette meg a Schumacher-családot

A most napvilágot látott hírek szerint tavaly egy zsaroló pénzt követelt Corinna Schumachertől, azzal fenyegetőzve, hogy gyermekeit baleset éri, ha nem fizet. Elkövetett azonban néhány amatőr hibát, így azóta már a bírósági ítélet is megszületett, és pszichiáter látogatására kötelezték.

A brit Daily Mail számolt be arról, hogy egy 25 éves német festő, bizonyos Huseyin B. 2016 februárjában zsarolólevelet küldött Corinna Schumachernek, aki Michael Schumacher 2013-as síbalesete óta a család feje.

A zsaroló „egy kis adományt”, számszerűsítve 900 000 eurót követelt a Schumacher-családtól. Az összeg átutalására egy hónapos határidőt adott Corinnának. „Amennyiben a pénz nem érkezik meg 2016. március 31-ig, a gyermekeidet balszerencsés eset fogja érni. Sok baleset történik a Formula-4-ben” – szólt a fenyegetés. Mick Schumacher akkor az F4-es kategóriában szerepelt.

Corinna Schumacher két gyermekével, Mickkel és Ginával


Corinna Schumacher azonnal felvette a kapcsolatot a rendőrséggel. A fenyegető amatőr hibát követett el azzal, hogy saját bankszámlaszámát tüntette fel a levélben. A hatóságok hamar visszakövették a nyomot, és eljutottak a németországi Dettingenbe. Ügyvédje elmondása szerint a vádlott „mindent eltervezett, de továbbra sem tudja megmagyarázni, miért.”

A zsarolót 1 év 9 hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetésre, 4500 euró kifizetésére, valamint 50 óra közmunkára ítélte a reutlingeni bíróság. Emellett pszichiátriai látogatásra kötelezték.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: