DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Te is megveheted Raikkönen első versenyautóját!

A finn F1-es pilóta 1999-ben kezdte formaautós pályafutását a brit Formula Renault-ban, és ha mélyen a zsebedbe nyúlsz, akkor meg is veheted azt az autót, mellyel akkor versenyzett a Haywood Racing színeiben,

Szabad a hétvégéd, és feneketlen a pénztárcád? Ráadásul elkötelezett rajongója vagy Kimi Raikkönennek? Ha minden kérdésre igennel válaszoltál, gyorsan foglalj egy repülőjegyet a nagy-britanniai Birminghambe, és ha időben odaérsz, megveheted a Jégember első formaautóját, egy 1999-es Formula Renault-t. A versenygépet egy klasszikus autókat kalapács alá vevő aukción árverezik el, potom 28 ezer fontos kikiáltási árral, mely kicsit több, mint tízmillió forintnak felel meg.



A vörös és fehér színekre fényezett gépen két neves támogató, a Sutton Motorsport Images, valamint a Texaco logója látható, hetes rajtszámmal. Milyen érdekes, hogy Raikkönen éppen 2007-ben szerezte meg első, és ez idáig egyetlen világbajnoki címét, és amikor az FIA szabaddá tette a rajtszámválasztást, nem volt kérdés, hogy a finn melyiket pingáltatja fel majd Ferrarijára.

Az autóban egy kétliteres, négyhengeres Renault-erőforrás található, mely 175 lóerős teljesítmény leadására képes. Ezzel a géppel az autóversenyzés történetének egy apró szeletét teheti magévá az aukció szerencsés nyertese, amely nem csak arra érdemes, hogy a garázsban, vagy egy méretes vitrinben álljon, hanem tulajdonosa akár meg is hajthatja azt hasonló gépek számára kiírt versenyeken keretein belül.

Forrás: Formulapassion.it

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: