DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Szexuális zaklatás miatt érhet véget a női motoros karrierje

Elena Myers komoly eredményeket ért el a tengerentúli sorozatokban, 2015 óta azonban nem versenyzett – most elárulta, a szponzorok hiányán túl mi vezetett ahhoz, hogy feladja profi karrierjét.

Elena Myerst az egyik legtehetségesebb amerikai motorversenyző hölgyként tartották számon: ő volt az első és eleddig az utolsó női pilóta, aki profi versenyt tudott nyerni a legendás Daytona International Speedwayen – sokan a motorozás Danica Patrickjaként tekintettek rá. 2015 óta azonban eltűnt a versenyzés világából: eleinte csak szponzorok hiányáról lehetett hallani, ám Myers néhány napja lerántotta a leplet a szörnyű igazságról, miért futott zátonyra a karrierje.

Az akkor 20 éves versenyző 2014 szeptemberében a New Yersey Motorsport Parkban állt rajthoz egy futamon, szombat délután viszont bukott a motorjával, s apró sérüléseket szenvedett. A térde bedagadt, a háta is fájt, ezért – ahogy az ilyen esetekben szokta – bejelentkezett egy sportmasszázsra a philadelphiai Loews Hotelbe.

elena-myers-2



Ott Jerome McNeill várt rá: az afrikai férfi mindössze öt hónappal korábban szerezte meg a képesítését. Myerst nem zavarta, hogy férfi masszőr várt rá, hiszen számos alkalommal volt már hasonlóra példa a pályafutása során. Azt azonban a szőke motoros nem tudhatta, hogy 2007-ben egy 12 éves lány megerőszakolásával vádolták meg McNeillt, majd a későbbiekben is volt több hasonló incidense, a bíróság azonban bizonyítékok hiányában nem büntette a férfit.

Myers mostani elbeszélése alapján McNeill a masszázs során az alsóneműjén keresztül kezdte el molesztálni az intim testrészeit, a hölgymotoros pedig nem mert ellenkezni, ugyanis az öt évvel idősebb férfi jóval nagyobb testalkatú volt nála. „Talán száz masszázson is részt vettem már, de ehhez hasonló még soha nem történt. Sokkot kaptam. Jóval nagyobb volt, mint én, és nem akartam, hogy elfajuljanak a dolgok. Rémisztő volt” – mesélte Myers.

A versenyző a masszázs után azonnal jelentette McNeillt a szálloda vezetőinek, akik azonban már-már közömbösen reagáltak a vádakra, amiket nem is hittek el. Myers végül azok után döntött a feljelentés mellett, hogy hallott róla, hogy hasonló esetek történtek ugyanabban a hotelben. Mindazonáltal úgy tűnik, az okozott sokk véget vetett ígéretes karrierjének: „Semmi kedvem nincs többé motorra ülni. De ez talán még változhat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: