DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Legnagyobb riválisának is hiányzik Schumacher

A 48. életévét néhány napja betöltő hétszeres F1-es világbajnok bő három éve szenvedte el súlyos síbalesetét, amely fő ellenfelét, Mika Hakkinent is megviselte: a finn újra szeretné látni a németet.

Michael Schumacher hosszú pályafutása során számos komoly ellenféllel megküzdött a pályán, ám talán mind közül kiemelkedett Mika Hakkinen, akit a német saját bevallása szerint a legjobban tisztelt, s akivel a rivalizálásuk meghatározta az ezredfordulót. A nagy vetélkedés ellenére is szinte baráti maradt a viszony a két versenyző között, amely a finn legutóbbi nyilatkozatából is érződik:

„Hihetetlen személyiség és egy nagyszerű ember” – mondta el a kétszeres világbajnok a Bild kérdésére Schumacher 48. születésnapja és síbalesetének harmadik évfordulója kapcsán. „Ugyanúgy megrendítettek a vele történtek, mint bárki mást. Nagyszerű lenne, ha az állapota javulna és egy nap újra láthatnánk őt.”

schumacher-hakkinen-dppi-1



Nem csak Hakkinen van azonban ezen a véleményen, hanem a hétszeres világbajnok több korábbi kollégája is. Luca Badoer, aki annak idején a Ferrarinál volt tesztpilóta, például így fogalmazott Schumacherrel kapcsolatban: „Nagyon hiányzik, de követem a vele kapcsolatos információkat, mert az életben mindig van remény” – idézi őt a Corriere della Sera.

Schumacher körül gyakorlatilag teljes a hírzárlat, nagyon ritkán hoznak nyilvánosságra hivatalos információkat az F1-es legenda állapotáról, s úgy tűnik, ez alól a közeli barátok sem kivételek: „Teljes a csend. Vannak ismerőseim, akik nagyon közel állnak Michaelhez, de még ők sem kaptak információkat. És ez nagyon-nagyon szomorú” – nyilatkozta a német egyik síző barátja, Mats Nordstrom az Expressen lapnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: