DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Erzsébet királynőtől kap díjat az ex-pilótanő

A volt DTM-versenyző és a Williams korábbi tesztpilótája díjat kap a nők képviseletéért a motorsportban, amelyet a brit újévi kitüntetések keretén belül vehet át.

Susie Wolff neve is szerepel azon további 1197 ember által alkotott listán, amelyet kilenc független bizottság állított össze a brit kabinetirodában. Erzsébet királynő díját általában a tudományokhoz és a művészethez való hozzájárulásért, valamint a jótékonysági és szociális szervezetekben végzett munkáért osztják ki, azonban Wolff a motorsportban betöltött női képviseletéért kapta az elismerést.

Wolff karrierje a gokartban kezdődött, majd a Formula-3-ban folytatódott, 2006-ban pedig lehetőséget kapott, hogy a DTM-ben, a Mercedes színeiben állhasson rajthoz hét szezonon keresztül. 2011-ben házasodtak össze Toto Wolff-fal, a Mercedes későbbi motorsport-igazgatójával, most pedig már első közös gyermeküket várják.

susiewolff-suzuka-2015



2012-ben Wolff a Williams fejlesztő versenyzőjévé vált, majd 2014-ben, 22 év után ő lett az első női pilóta, aki F1-es versenyhétvégén vett részt a Brit Nagydíj első szabadedzésén. Németországban, majd 2015-ben a Spanyol és a Brit Nagydíjon újra lehetőséget kapott, hogy autóba ülhessen. A szezon végén bejelentette, visszavonul a versenyzéstől, ezt követően pedig olyan kezdeményezéseken dolgozott, amelyek a nőket ösztönzik a motorsportban való részvételre. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: