DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Politikai balhé lett a Francia GP-ből

Nem kezdődik jól a naptárba 10 év után visszatérő futam története: Franciaország sportminisztere nehezményezi, hogy nem csupán nem kérdezték meg a dologról, de még csak nem is szóltak neki.

Hétfőn jelentette be a provence-i regionális tanács elnöke, az egykori motorversenyző Christian Estrosi, hogy 10 év távollétet követően Franciaország 2018-tól visszatér a F1-es versenynaptárba, s onnantól kezdve legalább öt évig a Paul Ricard-on rendezik majd meg az ország nemzeti futamát. Thierry Braillard sportminiszter a BFMTV adásának elmondta, hogy bár örül a hírnek, nem valami elégedett azzal, hogy a tévéből kellett megtudnia ezt az igen fontos fejleményt:

„Örülök, de az illetékesekben legalább annyi lehetett volna, hogy értesítik a megfelelő minisztert. Én a Magny-Cours-i projektről tudtam, olyan információkról viszont nem beszélhetek, melyekről csak a sajtóból értesültem” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy a francia futamot az állam csak nézőként fogja figyelemmel kísérni, méghozzá egy nagyon odafigyelő nézőként.

paulricard-



Braillard egy olyan megjegyzést is elejtett, miszerint a futamrendezéshez szükséges összeg származási helyének nyilvánosságra hozása „kétségkívül nem fontos az e mögött álló emberek számára…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: