DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Sokkolta az autósportot az amerikai választás

A cím egyáltalán nem túlzás, hiszen az autósportos közösségi csatornákat áttekintve szerda reggel rengeteg olyan üzenetbe lehetett belefutni, mely Donald Trump elnökké választásával foglalkozik.

Ma reggelre a Twitter természetesen tele lett az amerikai elnökválasztással és az ahhoz kapcsolódó üzenetekkel, most a teljesség igénye nélkül válogatunk közülük. A többséget sokkolta az eredmény, így például Dan Wheldon özvegye, Holly a „Brexit 2.0” kiírással utalt a júniusi brit népszavazáshoz hasonlóan megdöbbentő eredményre, míg Scott Dixon a következőt retweetelte: „Ha érdekel, mi a Netflix and Chill ellentéte: CNN ÉS PÁNIK.” Az idei Indy 500-on induló Stefan Wilson, a néhai Justin testvére szintén nem tűnik Trump-pártinak: „Micsoda szalagcímek lehetnek majd a következő négy évben: Nézzük, ma milyen ostobaságokat mondott az elnökünk!

Az egykori F1-es pilóta, a jelenleg a GPDA elnöki posztját betöltő Alexander Wurz több tweetet is közzétett, melyek közül az első még inkább elkeseredettnek tűnt: „A Monaco Riviera Radiót hallgatom ma reggel... Az „Út a semmibe” című számot játsszák... Utóbbinak viszont komoly üzenete volt: „Versenyzői aggyal nézve most az történt, hogy 5-ös fokozatú alulkormányzottságból (Obama), 5-ös fokozatú túlkormányzottságra (Trump) ugrottunk. Ha meg akarjuk nyerni ezt a versenyt, ki kell állni a bokszba, hogy beállítsuk az EGYENSÚLYT.”

trump-nascar



A különböző országok F1-es tudósítói közül többen hangot adtak annak, hogy nincsenek elragadtatva az eredménytől. A francia Frederic Ferret, a L’Equipe szakírója a következőt tweetelte: „A Brexit lehetetlen volt. De megtörtént. Trump nem nyerhetett. Mégis ő fog. Üdvözöl az összeomló világ!” A korábban a Red Bullnál is megforduló BBC-szakértő, Mark Gallagher szintén a Brexitre utalt: „Nincs túl jó éve a politikai elemzőknek és a közvélemény-kutatóknak, ugye? Idén másodszor történt meg, hogy reggel bekapcsoltam a tévét, és kiestem az ágyból.”

A túraautós szaktekintély, Neil Hudson szintén reagált: „Tovább bővült a 2017-es teendőim listája. Épp most írtam fel a bunkerépítést” – írta, majd egy újabb tweetben hozzátette, hogy kezdi megérteni, miért is jó az abszolút monarchia rendszere. A videóiról és versenybeszámolóiról ismert RacingInSlowMotion/Mattzel89 csatorna tweetje szintén igen lényegre törő: „Remélem, az én körzetem nyeri a következő Éhezők Viadalát.”

Graham Rahal viszont úgy tűnik, hogy örül az eredménynek – vagy csak vigaszt keresett ezzel a Tweettel? „Ez a szép országunkban, a szavazatok beszélnek. Nem számít, mit mondott a média é az internet, a döntést a polgárok hozták meg.”

A minden idők egyik legrosszabb F1-eseként és Twitter-bohócként is ismert Taki Inoue sem maradhatott ki a „buliból”, filmes utalásokkal nyilvánított véleményt:

pf-inoue-trump

A cikket a szimulátorjátékosból lett versenyző, Jann Mardenborough tweetjével zárjuk: „A 2016-os választás olyan, mint a Mexikói Nagydíj dobogójának alsó foka. Kiszámíthatatlan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: