DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Ecclestone veje: Halál, lopás, razzia

Nehéz idők járnak az F1-vezér lányára és vejére, hiszen egy családi tragédia után a hatóságokkal is meggyűlhet James Stunt baja, ráadásul meg is lopták – kérdés, milyen összefüggés van az esetek között.

Ismét a címlapokon az Ecclestone-klán egyik tagja, ezúttal a Formula-1-vezér veje, Petra Ecclestone férje, James Stunt, akinek cége, a Stunt and Co. aranyrudakkal kereskedik, s nem elég, hogy egy családi tragédiával kell megbirkóznia, egy kellemetlen rendőrségi ügy is kirobbant vállalata körül. A cég londoni irodájában múlt csütörtökön razziát tartottak, s ezzel összefüggésben a bradfordi Fowler Oldfield ékszerkereskedőt is megszállták a rendőrök.

Összesen 12 embert tartóztattak le pénzmosás miatt a több mint 100 millió fontos éves forgalmat bonyolító cégnél, melynek tulajdonosa egyúttal a Stunt and Co alelnöke is, s a két vállalatnak egy közös vállalkozása is van Fort Bullion néven, mely arany- és ezüstrudakat árul a brit és a nemzetközi piacon. Stunt képviselője útján meg is szólalt az esettel kapcsolatban:

petra-ecclestone-stunt



„Mr. Stunt jelenleg a Los Angeles-i otthonában tartózkodik, s valósággal sokkolta, amikor tudomást szerzett a Fowler Oldfieldnél történt razziáról és az ehhez kapcsolódó letartóztatásokról, ahogy amiatt is, hogy házkutatási paranccsal jelentek meg a cége londoni irodáiban. Vállalatunk jelenleg is belső vizsgálatot folytat egy igen jelentős pénzösszeg elsikkasztása miatt. Bár egyelőre nem keresték Mr Stunt segítségét, ha kérik, teljes mértékben együtt fog működni a hatóságokkal, s napokon belül Londonba utazik.”

Különös, s talán nem is véletlen egybeesés, hogy a razziára egyetlen nappal azt követően került sor, hogy Stunt bátjyát, Lee-t holtan találták a család surrey-i birtokán. A 37 éves férfi szorongásoldót vette be, s álmában meghalt, de testvére határozottan tagadja az öngyilkosságot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: