DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

„Álomautót” kapott Alonso az Astontól

Máris új „szolgálati járművet” kapott Fernando Alonso: egy Aston Martin DBX707-est kapott új csapatától, amellyel elmondása szerint „felülmúlták a várakozásokat”.

Fernando Alonso a tavalyi F1-es nyári szünet elején jelentette be nem kis meglepetésre, hogy az Alpine-nal való hosszabbítás helyett átigazol az Aston Martinhoz, így 2023-ban már zöld színekben láthatjuk a spanyolt. Egyelőre egyetlen közös tesztnapon van túl a kétszeres világbajnok az új csapatával, amely azonban szemlátomást máris kedveskedett egy nem is annyira aprósággal a pilótának.

Alonso posztja alapján ugyanis egy Aston Martin DBX707-est kapott új csapatától. „Felülmúlták a várakozásaimat. Álomautó” – írta egy emoji kíséretében a 41 éves pilóta.

 

A DBX707-est „semmihez sem hasonlítható” SUV-ként jellemzi az Aston Martin, amelyben 4 literes V8-as erőforrás dübörög, 310 km/h-s csúcssebességre képes és mindössze 3,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. A luxusautó ára közel 300 ezer dollár, azaz jelenlegi árfolyamon számolva több mint 100 millió forint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: