DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A legkisebb, mégis impozáns szedán: megérkezett a Volvo S60

A nagy múltra visszatekintő svéd autómárkát mostanában inkább a SUV-okkal azonosítják, azonban nem ez az egyetlen kategória, amire a Volvo tervezői büszkék lehetnek. A gyártó számos figyelemreméltó kombit és szedánt is kiadott az idők során. Ahhoz hogy ez nyilvánvaló legyen, elég egy pillantást vetnünk az S60 modellre.

Prémium autó, ami garancia a minőségre – S60 Volvo

Volvo S60 már első ránézésre is azt sugallja, hogy egy prémium autóval van dolgunk, amit rögtön alátámaszt néhány főbb tulajdonsága is. A beépített Safe City rendszer éppúgy a minőség garanciája, mint a gyönyörű külső és belső vonalvezetés vagy a kényelmes, bőr sportülések.

volvo



Ez az Amerikában gyártott típus kizárólag benzines mild hibrid és plug-In hybrid meghajtással kerül forgalomba, aminek köszönhetően kisebb károsanyag kibocsátással közlekedhetünk. A számunkra optimális vezetés élmény érdekében első- és összkerék meghajtással is kérhetjük. Az automata sebességváltó Geartronic technológiával készül, így az S60 Volvo dinamikus és kényelmesen vezethető.

Impozáns, mégis praktikus – Volvo S60 méretek

Volvo legkisebb szedánja valójában nem egy apróság: a 4,76 méteres hosszúságnak és a közel 3 méteres tengelytávolságnak köszönhetően a megszokott kényelmet nem csak a vezető, hanem az utasok is élvezhetik. A tervezők a kényelmet fókuszba helyezve gondoskodtak arról, hogy a belső terek kialakításánál elegendő lábtér legyen a hátsó üléseken, akár egy 180 cm-nél magasabb utas számára is.

volvo-s60

Annak ellenére, hogy egy szedánról van szó, a csomagtartó tágas és könnyen pakolható. Mivel a készítők úgy tervezték meg, hogy a megfelelő gyári tartozékok segítségével könnyen variálható legyen, alkalmas akár nagyobb családok számára és hosszabb utazásokra is.

Ha valami nagyobbra vágysz – Volvo S60 kombi

Noha a Volvo S60 kifejezetten tágas és kényelmes, mégis előfordulhat, hogy valaki egy számmal nagyobb autóra vágyik. A Volvo kombi változatai tökéletesen kiszolgálják ezeket az igényeket, így az sem marad az út szélén, akinek fontos a hatalmas csomagtér.

A Volvo S60 kombi verziója a Volvo V60 csomagterének a befogadóképessége az ülések lédöntésével akár 1400 liter bővíthető. Ez azt jelenti, hogy akár egy biciklit is berakhatunk anélkül, hogy ki kellene vennünk a kerekeit. Annak pedig, aki még nagyobb kombira vágyik, a Volvo V90 a tökéletes választás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: