DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

BMW i4 M50 exkluzív különkiadás

A tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modell limitált szériája egyedülálló karosszéria-kiegészítőket és hamisítatlan utastéri részleteket tartogat. Bemutatkozik a Ronnie Fieg nevével fémjelzett, kortárs elektromos autóvá alakított, 1972-es BMW 1602 Elektro is.

Jóval több, mint felvillanyozó: a BMW i4 M50 (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,0 – 22,5 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 416 – 520 km) nem csupán az első tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modell, de egyben a BMW M divízió második olyan modellje is, amelyet a New York-i divattervező, Ronnie Fieg exkluzív különkiadás képében gondol újra – kívül és belül egyaránt. A bajor prémiummárka 2020-ban kezdett együttműködésbe az életmód-márkaként ismert Kith alapítójával, aki az átalakított BMW i4 M50 modellből csupán 7 darabot készít el a nagyközönség számára. Ezek egyikét ráadásul globális árverésen gurítják majd kalapács alá. A limitált szériát a Kith egy 51 darabos Lifestyle kollekcióval kíséri, benne olyan ruházati cikkekkel és kiegészítőkkel, amelyeket a különkiadás Kith Vitality Green karosszériafényezési árnyalata és BMW Individual Caramel Merino bőrkárpitozása ihletett. A kollekció tételei világszerte elérhetőek a Kith márkaboltjaiban és online.

P90481707_highRes_2022-bmw-i4-m50-by-k_resize



A BMW átalakulásának szimbóluma, az elektromos modellek korában

A BMW M GmbH fennállását ünneplő 50. esztendőben egy történelmi modell köti össze a múltat az elektromos mobilitásra összpontosító jelennel. Vérbeli márkarajongóként Ronnie Fieg egy 1972-es BMW 1602 modellt is kortárs elektromos autóvá alakított. A divattervező ezzel a történelem előtt is fejet hajt, hiszen az 1972-es müncheni olimpia szervezői két olyan BMW 1602 modellt is használtak, amelyeket elektromos autóvá alakítottak át: egyiket a hosszú távú versenyek kísérő kocsijaként, másikat pedig a közvetítő stáb kamerás kocsijaként. Ezzel a két autóval vette kezdetét a BMW hálózatról tölthető modelljeinek úttörő, jövőbe mutató sikertörténete.

P90481720_highRes_ronnie-fieg-s-bmw-co_resize

A Ronnie Fieg által készített, egyedi, 1972-es BMW 1602 Elektro modellel a tervező impozáns BMW-gyűjteménye újabb értékes négykerekűvel bővül. A Kith alapítójának garázsában olyan legendák sorakoznak, mint például a BMW-vel megkezdett együttműködés első lépéseként megálmodott BMW E30 M3. Ronnie Fieg a nagyapjától örökölte BMW-k iránti szenvedélyét, a BMW M divízió oldalán gyümölcsöző együttműködése pedig ennek a rajongásnak a kiteljesedése. A divattervező 2011-ben alapította a Kith életmód-márkát, amelynek égisze alatt 2020-ban kezdett együttműködésbe a BMW-vel. Első közös munkájuk eredményeként látott napvilágot a 150 példányban elkészült BMW M4 Competition x KITH különkiadás, amelynek összes darabja kevesebb, mint 30 perc alatt elkelt.

P90481682_highRes_2022-bmw-i4-m50-by-k_resize

A sportosság és a szépség harmóniája

A rendkívül sikeres közös munka megágyazott az együttműködés folytatásának is, amelynek középpontjában immár minden tekintetben az elektromos mobilitás áll. Az első tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modellként a BMW i4 M50 bátran nevezhető „a divízió úttörőjének”, hiszen a BMW M modellek legendás génjeit a BMW tisztán elektromos meghajtású jövőképével egyesíti. Az 1972-es BMW 1602 modell azon első elektromos BMW modell történetét meséli el, amely 50 évvel ezelőtt látott napvilágot és amely mind a mai napig része a márka nagyteljesítményű szegmensének. A Kith Lifestyle termékeinek sportossága eközben tökéletesen kiegészíti a limitált szériában készült BMW M modellt. Ronnie Fieg mindkettőt a sportosság és a szépség harmóniája mentén álmodta valóra.

P90481709_highRes_2022-bmw-i4-m50-by-k_resize

A Kith Vitality Green karosszériafényezési árnyalat

A BMW modelltörténetében most először fordul elő, hogy egy karosszériafényezési árnyalat az együttműködő partner nevét viseli: a Kith Vitality Green szín egy élénk, mélyzöld árnyalat, amely a limitált széria exkluzivitásaként nem elérhető a sorozatgyártásban készült BMW modellekhez. A bajor prémiummárka és a Kith logóinak forradalmi egyesülése a két márka együttműködését fémjelzi, a márkaemblémák efféle összeolvadására első ízben két évvel ezelőtt került sor. A jól ismert BMW logó ezúttal ismét átalakult: a kör emblémát a Kith által készített BMW i4 M50 különkiadás motorháztetején egy Kith Vitality Green árnyalatú gyűrű egészíti ki, benne a partnerség, a modell, az évjárat és a tisztán elektromos meghajtás megjelölésével. A Ronnie Fieg által újragondolt, 1972-es BMW 1602 modell motorháztetejét hasonló embléma díszíti: a BMW betűit a KITH betűi helyettesítik. Ennek a logónak a fekete-fehér, gravírozott mása található a Kith által készített BMW i4 M50 pohártartó-fedelén, alatta az „Elektro-Auto” felirattal.

P90481676_highRes_2022-bmw-i4-m50-by-k_resize

Caramel árnyalatú utastér

A Kith Vitality Green az az árnyalat, amelyben az újabb együttműködés mindkét modellje tündököl. Nincs ez másként az utastérben sem, ahol mindkét exkluzivitás Caramel árnyalatú, finomszemcsés Merino bőrkárpitozást visel. A Ronnie Fieg nevével fémjelzett, 1972-es BMW 1602 Elektro modellben az ülések és az első ülések előtti lábterek bőrözését is a KITH betűi díszítik. A KITH betűket viselő BMW embléma a keréktárcsák kupakján is visszaköszön.

A limitált szériában készülő BMW i4 M50 utasterét szintén Caramel árnyalat díszíti, az ülésektől és az ajtókárpitoktól kezdve, a középkonzolon és a műszerfal alsó felén keresztül, egészen a térdpárnákig és a kormányoszlopig. Az első és a hátsó szőnyegek ugyancsak Caramel szegélyezéssel büszkélkednek, a BMW M divízió trikolor árnyalatával és a KITH betűivel díszítve. A Kith márkanév a fejtámlákon és a középső kartámaszon is visszaköszön. A műszerfal első utas előtti részén a lézergravírozott „KITH Exclusive Edition” felirat olvasható.

Technológia és luxus a limitált szériában

A Kith által készített különkiadás műszaki alapját a BMW i4 M50 modell adja, amely első ízben egyesíti a BMW M modellek innovatív erőtöbbletét a BMW i modellek hatékonyságával. A BMW i4 M50 tisztán elektromos meghajtásáról a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia két, BMW M divízió által továbbfejlesztett elektromos motorja gondoskodik, Sport Boost vezetési üzemmódban 400 kW / 544 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel. A modell a vérpezsdítő BMW M modellek hamisítatlan menetdinamikai adottságával rendelkezik, amely többek között 3,9 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulásban érhető tetten. A zéró emissziójú különkiadás a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 520 kilométert képes megtenni tisztán elektromos meghajtással, a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint. Az első tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modell így a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság ígéretével kecsegtet, amelyhez lélegzetelállító kvalitások, luxus helykínálat és intelligens járműkapcsolati megoldások társulnak.

A rendkívül széles alapfelszereltségen felül a Kith számos különlegességgel is felszerelte a BMW i4 M50 modellt. Az adaptív M futómű mellett ez piros féknyergekkel dolgozó, BMW M sport fékrendszert, BMW M aerodinamikai csomagot és a BMW Individual Shadow Line felszereltségi csomag tételeit is magába foglalja. A luxus minőségű vezetési élményhez a Professional és Plus vezetést támogató rendszerek is nagymértékben hozzájárulnak, ahogyan az elektromosan működtethető napfénytető, a finom tölgyből készült utastéri betétek és a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag tételei is. Az extralistát a Harman Kardon surround audiorendszer zárja, amely tökéletes hangaláfestéssel fűszerezi meg a Kith által készített BMW i4 M50 vezetési élményét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: