DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Így szól a Ferrari legújabb alkotása

Látványos videóval mutatkozott be a maranellóiak egyik legkülönlegesebb autója. A Ferrari Purosangue a márka első SUV modellje, kategóriájában pedig a legerősebb.

Az SUV-k továbbra is jelentős népszerűségnek örvendenek, így abszolút nem csoda, hogy azok a gyártók is felültek erre a hullámra, melyek alapvetően a sportautókról híresek. Ebbe a sorba sokáig nem állt be a Ferrari, ám a várakozásnak vége. Az olaszok a napokban lerántották a leplet a Purosangue, magyarul telivér névre hallgató járműről.

Az autó jelenleg a gyári adatok alapján a világ legerősebb SUV modellje, miután az F140 kódjelű, 6,5 literes V12-es motor dolgozik benne, ami 725 lőerő leadására képes, 716 newtonméteres nyomatékkal, 7750-es fordulaton. Mindez a Ferrari állításai szerint 3,3 másodperc alatt van százon, és akár a 310 km/h-s sebességre is képes, ami a 2033 kilogrammos súlyával és összkerékhajtásával elképesztően hangzik. A gyártó a bemutató napján egy bő kettő perces videót is közzétett, melyben az újdonság hangjára is érdemes fókuszálni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: