DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Új termékekkel jelentkezett az OSRAM az idei Automechanika kiállításon

A járművilágítási iparág világszinten vezető szereplője, az ams OSRAM a németországi Frankfurtban szeptember 13-17. között zajló Automechanika 2022 kiállításon mutatja be új aftermarket termékválasztékát.

A LED,  xenon és halogén, valamint az autóipari felszerelésekkel és járműkarbantartással  kapcsolatos portfóliójának bemutatása mellett, a kiállításon debütálnak az elsősorban  professzionális gépjármű-javítóműhelyek számára készülő, akkumulátor-feltöltésre és  akkumulátor-ellenőrzésére használható készülékek. A vállalat innovációs erejét és az  ügyféligényeket egyesítő forradalmi LEDriving® portfólióban is lesznek újdonságok,  így a NIGHT BREAKER® H4 LED izzó bemutatása, amely a gyártó első közúton  használható, utólagosan felszerelésű fényszóró izzója. 

„Szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy a vezetés élménye biztonságosabbá váljon. Az  idei Automechanika kiállítás kiváló lehetőség az ams OSRAM számára, hogy bemutassuk új,  átfogó megközelítésünket termékmegoldásainkat illetően. Mindezt úgy, hogy klasszikus LED technológiákat kiváló minőségű, végfelhasználók és gépjármű-javítóműhelyek számára  készülő új, innovatív termékekkel párosítva teszünk elérhetővé. A fogyasztói igények  kiszolgálása mellett fejlesztéseink a piacon és az innováció terén meglévő vezető szerepünket  is tovább tudjuk növelni” – nyilatkozta Hans-Joachim Schwabe, az ams OSRAM  vezérigazgatója, valamint a járműrészleg fényszórókkal és rendszerekkel foglalkozó  szegmensének ügyvezető alelnöke. A frankfurti kiállításon a 4.1-es kiállítói csarnokban található E15-ös standhelyen tekinthető meg az ams OSRAM kiállítása. 

Jobb látás és láthatóság a LED-es fényszórók legújabb generációjával 

Az Automechanika kiállításon bemutatott innovatív LED-es termékeivel a vállalat még  magasabb szintre emeli az úton való láthatóságot. Reflektorfénybe kerülnek a NIGHT  BREAKER® termékcsalád legújabb kiemelt termékei, a H4 LED és az első H7 LED, amely  most már 24 V-tal is működtethető. Az idei Automechanika Innovation Awards elismerést  kapott NIGHT BREAKER® H4 LED-re már eddig is úttörő innovációként tekintették az  iparágban, mivel speciális szerszámok nélkül felszerelhető, és ami ennél is fontosabb, ötször  hosszabb az élettartama[2] és 230%-kal fényesebb[3], miközben esetében 50%-kal kisebb a  káprázás mértéke[4]. Ezen tulajdonságok lehetővé teszik, hogy a járművezetők könnyebben  láthassák az utat maguk előtt, ami különösen éjszaka növeli a közlekedébiztonságot. Az említett H4 és H7 LED termék forgalmazása Magyarországon még nem kezdődött meg ,  zajlanak az egyeztetések a jelenlegi szabályzói feltételeknek történő megfeleltetésről. A biztonságot szolgálja a bemutatott LEDguardian® ROAD FLARE Sig-nal TA20 is, amely  kiemelkedik a LED-es figyelmeztető és biztonsági fényjelzők közül. Ez az új termék, amely a  törvény által előírt elakadásjelző háromszög mellett használható még nagyobb láthatóságot  biztosít egy különösen veszélyes szituációban.

ams OSRAM_LED_Night_Breaker_H4 LED_(c)ams OSRAM



Az ams OSRAM terepszegmensben elfoglalt piacvezető pozíciójának újabb eredménye a  frissített LEDriving® portfólió, amely bizonyítja, hogy a vállalat képes megfelelni a felhasználók  optimális használhatóságra, teljesítményre és fényerőre vonatkozó igényeinek. LEDriving®  HL INTENSE a vállalat eddigi legnagyobb teljesítményű LED-es, terepen használható,  utólagos felszerelésű fényszórója, amely 350%-kal erősebb fény kibocsátására képes[3]. A 

LEDriving® HL EASY pedig nevéhez illően igen könnyen használható köszönhetően a plug and-play rendszernek, amihez így nem szükséges adapter vagy lámpafej. A LEDriving® HL  BRIGHT termékek rendkívül kompaktak, ezért használhatóak a 15 ECE típusokhoz. 

A hagyományos halogén- és xenonlámpák portfóliója frissült, ennek köszönhetően a új  termékek jelentek meg a jól ismert NIGHT BREAKER® termékcsaládban. Az akár 220%-kal  erősebb fény kibocsátására képes[5] XENARC® NIGHT BREAKER® LASER jelenleg a vállalt  legfényesebb xenonlámpája, amihez hároméves garancia jár. A mostantól optimalizált  csomagolásban érkező NIGHT BREAKER® SILVER tökéletes választás olyan járművezetők  számára, akik magas követelményeket támasztanak a fényerősséggel és az élettartammal  szemben. 

Mindig útra készen a megbízható járműkarbantartó-készletnek köszönhetően 

Az ams OSRAM hagyományos világításportfóliója mellett két éve elindította non-lighting  üzletágát, amelyben a járműkarbantartásra kínál megoldásokat. A területhez kapcsolódó  újdonságainak bemutatására az Automechanika 2022 kiállításon is figyelmet fordított: Az  olyan innovatív termékek, mint a TYREinflate 6000 és BATTERYstart 360 OBSL360 számos  járműkarbantartási munkához jelentenek használható eszközt, amelyek mind könnyen hasz 

nálhatóak. A TYREinflate 6000 újratölthető abroncsfelfújó és légpumpa is egyben, ezáltal  ideális választás útonlévők számára – legyen az autóval, motorral, vagy kerékpárral -, vagy  éppen kempingezéshez. A lítiumos BATTERYstart 360 indítókészülék mindössze 60  másodperc alatt képes annyi enegiát adni az akkumulátornak, hogy újra beindítható legyen a  motor. A termék 12 V-os járművekhez használható, benzinüzem esetében egészen 6 L-ig,  dízel estén pedig 3 L-ig. Kompakt kialakítása miatt elfér a kesztyűtartóban. 

Profiktól profiknak: akkumulátor karbantartási eszközök gépjármű-javítóműhelyek számára 

Az ams OSRAM nem csak világításrendszereivel és szerelőlámpáival biztosít kiváló  támogatást a gépjármű-javítóműhelyek szakemberei számára, hanem a teljesen új,  akkumulátortöltő- és vizsgáló eszközökből álló ACE PRO (Automotive Care & Equipment)  termékcsaládjával is, amelynek minden tagját a könnyű használhatóságra tervezték. Ezek a  berendezések különösen ellenállóak és megbízhatóak, alkalmasak intenzív használatra. A társaság már most dolgozik azon, hogy új termékeket adjon hozzá a PRO portfólióhoz, így a  szakemberek még több támogatásra számíthatnak napi munkájukhoz. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: