DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Elképesztő koncepciót mutatott be a Suzuki

Sajnos csak virtuálisan létezik az a tanulmány, melyet a Suzuki leplezett le nemrégiben. Az őrületes gépezet több mint 400 lóerősre sikerült, de csak a Gran Turismo játékon belül próbálhatjuk ki hihetetlen teljesítményét.

Nem a japán márka az első, mely egy különleges koncepciót mutat be a játékon belül, de a tervezők egészen nagyot mertek álmodni, mikor megalkották a Suzuki Vision Gran Turismo tanulmányt. Az autót a Gran Turismo 7-en belül lehet majd elérni, a lenyűgöző formatervvel rendelkező jármű pedig egyedülálló hajtáslánccal rendelkeznek.



Mivel a Suzuki, az autó és a motorkerékpárok gyártásában is jelentős tapasztalatra tett szert, ezért most úgy határoztak, hogy ötvözik a két technológiát. A vállalat tanulmányautója a népszerű platformon jelent meg, és egy hibrid-hajtással rendelkezik, melynek alapját a jól ismert Hayabusa motor adja.

Utóbbit három villanymotorral kapcsolták össze, amiből kettő az első, egy pedig a hátsó kerekeket hajtja, amivel összesen 432 lóerő leadására képes, míg a kombinált forgatónyomaték 610 Nm lett. A jármű súlya 970 kilóra jött ki, de a dizájn is tartogat igazán érdekes elemeket.

A Vision Gran Turismo autókat a bemutató videóban főleg sárga és kék színben láthatjuk, de igazából több is elérhető, míg a küllemét tekintve egyaránt felismerhetők a 2001-es Suzuki GSX-R/4 Concept, és a Swift Sport jellegzetességei, ami határozottan szemrevalóvá teszi a gépeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: