DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 4. szombat
Egyéb

Érkezik az új Lexus RX plug-in hibrid

A vadonatúj Lexus RX plug-in hibrid elektromos hajtással és teljesítmény öntöltő hibrid elektromos kivitelben is elérhető lesz

A világ elsőszámú környezetbarát luxusautómárkája, az Európában mára 99%-ban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus egy sor fontos új modell idei bemutatása után tovább emeli a tétet: az ötödik generációs RX az alapoktól újratervezett járműként érkezik. A kifejezetten dinamikus és elegáns, megújult formatervhez három különböző, elektrifikált hajtáslánc társul: a nagyteljesítményű RX 500h öntöltő hibrid elektromos kivitel a kínálat csúcsát jelenti majd, a modell történetében először az RX 450h+ kivitel plug-in hibrid elektromos hajtást kap, belépő modellnek pedig az RX 350h öntöltő hibrid elektromos változatot szánja a környezettudatos japán luxusautómárka. Az ú platform és futóműrendszerek járulnak hozzá a Lexus Driving Signature vezetési élmény megteremtéséhez, amely a kényelem, a vezethetőség és a magabiztosság ideális kombinációját nyújtja, mindehhez vezetőközpontú, ergonómikus Tazuna műszerfal-kialakítás és új generációs 14”-os központi kijelzővel ellátott multimédia rendszer társul. A legújabb Lexus Safety System+ biztonsági rendszer alapfelszereltségként érkezik a modellhez minden felszereltségi szinten.A Lexus leleplezte a kategóriateremtő RX ötödik generációját, egy teljesen újratervezett modellt, amely új fejezetet nyit az ikonikus SUV történelmében. Az úttörő RX a Lexus legnépszerűbb típusává vált az elmúlt két évtized során. 1998-as bemutatkozása óta világszerte több mint 3,5 millió példány talált gazdára belőle – ebből 300.000 Európában. Éppen ezért az ötödik generációs RX kulcsfontosságú modell a márka jövőbe mutató ’Lexus Electrified’ stratégiájának megfelelően.

Az új RX esetében meg akartuk őrizni a Lexus géneket, amelyek kimagasló minőséget, rugózási kényelmet és kifinomultságot közvetítenek, miközben új szintre akartuk emelni a vezetési élményt, amely egyedi Lexus jegyeket visel magán.” – avat be Koji Sato, a Lexus világszintű elnöke.

A nemrég bemutatott NX-szel és a frissen érkezett RZ-vel együtt az RX segít a Lexus márka új fejezetének megalkotásában. Ez a három modell különösen erős offenzívát képvisel a D-E prémium SUV szegmensben, amely a Lexus üzletmenetének legjavát képviseli. A Lexus továbbfejlesztette ’Next Chapter’ formanyelvét az új RX számára. Ez magában foglalja az új ’orsótest’ elgondolást, amely az orsó koncepcióját a jármű teljes frontrészére kiterjeszti. Az RX csapat a modell gazdag történelméből is talált hivatkozási alapot. Az eredmény egy olyan autó lett, amely azonnal beazonosítható RX-ként, mégis dinamikusabb, elegánsabb és magabiztosabb karakterrel rendelkezik. Belül, a vezetőközpontú ’Tazuna’ műszerfal koncentrál a vezetőre, közvetlen és intuitív hozzáférést biztosítva a járműhöz, követve a ’kezek a kormányon, tekintet az úton’ alapelvet. Áttekinthető és egyértelmű elrendezésével, valamint továbbfejlesztett 14”-os központi kijelzőjével fokozza a vezetés élményét is.

Az új RX Európában három különböző elektrifikált hajtáslánccal lesz elérhető. A márka nyugat-európai kínálatának alapjaként az új RX 450h+ elérhetővé teszi a típus ügyfelei számára a Lexus új mércét jelentő plug-in hibrid technológiáját. Az új RX 350h hibrid személyében a Lexus hatékony alternatívát kínál a kisebb hengerűrtartalmú dízel és benzines konkurensek ellenében. Azok számára, akik pedig a lenyűgöző menetteljesítményeket és a vezetés felfokozott élményét keresik, a Lexus bemutatja valaha készült legelső turbómotoros hibrid hajtását: az RX 500h DIRECT4 összkerékhajtással érkezik.

 

Az új RX egyedi ‘Lexus Driving Signature’ vezetési élményének megalkotása érdekében a Lexus továbbfejlesztette az SUV modell alaptulajdonságait: a súlypont alacsonyabb lett, a súrlódást mérsékelték, a tömeget csökkentették, a szilárdságot növelték, a hajtáslánc továbbfejlesztésével pedig még természetesebb interakciót tettek lehetővé az autó és a vezető között. A kiváló menetdinamika és reakciók alapját a továbbfejlesztett GA-K platform adja, amely kimagasló szilárdsággal és alacsony súlyponttal ruházza fel a modellt. A Lexus világhírű biztonsági technológiájából merít az RX harmadik generációs Lexus Safety System+ csomagja, amely továbbfejlesztett ütközésmegelőző rendszerrel, új proaktív vezetői asszisztenssel és kibővített biztonsági csomaggal áll rendelkezésre. Az új RX új multimédiás platformja a ’Szia Lexus’ intelligens beszédvezérléssel és a Lexus Link appal bővíti a vezető és az autó kapcsolódási lehetőségeit.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: