DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Bemutatjuk az új LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3 szuperautót

A sportautók rajongói mostantól kényelmesen elhelyezkedhetnek a Ferrari legújabb mesterművének, a LEGO® Technic™ Ferrari Daytona SP3 szuperautónak az ülésében. A 3778 elemből álló, részletekben és funkciókban gazdag modell az eredeti sportautó műszaki teljesítményét, valamint elegáns designját testesíti meg.

Az 1:8 méretarányú LEGO Technic modell 8 sebességes kormányváltója és V12-es motorja, a mozgó dugattyúi, illetve a lenyűgöző lakkozott ezüst felnik tükrözik a Ferrari versenyszellemének lényegét. Építés közben a rajongók még közelebbről megcsodálhatják a tűzpiros Ferrari Daytona SP3 elegáns designjának minden részletét és lendületes aerodinamikáját.

42143_LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 (3)



A felfelé nyíló ajtók betekintést engednek a modell valósághű utasterébe és annak elképesztő részleteibe, többek közt a fénylő Ferrari logóval ellátott kormánykerékkel, ami teljessé teszi a megjelenést.

A LEGO Technic Ultimate Car szériájának negyedik modellje 14 cm magas, 59 cm hosszú, és 25 cm széles. A lelkes rajongók a www.LEGO.com/Ferrari-Daytona-SP3 weboldalon található exkluzív tartalmak segítségével még inkább elmélyülhetnek az építés részleteiben.

Designer és a modell

„Ez a modell a tökéletességre való törekvést testesíti meg, ami mind a Ferrari, mind a LEGO Csoport fő célja. Egyetlen részlet sem kerülte el a figyelmünket – mérnöki végzettséggel rendelkezőként kijelenthetem, hogy elámultam mennyire precíz munkát végeztek a tervezők egy ilyen kis méretarányú modellen. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy együttműködhettünk a Ferrarival, és közösen segíthetünk a rajongóknak álmaik megvalósításában, miközben megépítik ennek az emlékezetes versenyautónak a valósághű mását” – mondta Niels B. Christiansen, a LEGO Csoport vezérigazgatója.

A LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 2022. június 1-jétől lesz elérhető a LEGO Store üzleteiben világszerte, a viszonteladóknál pedig 2022. augusztus 1-jétől lesz kapható.

42143_LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 (1)

Emellett a sportautó-rajongók még több információt tudhatnak meg a modell designjáról a Ferrari és a LEGO Csoport közös exkluzív albumából. A könyv körüljárja az innováció és design részleteit, melyek összekötik a két brandet, és betekintést nyújt a közös ötletelés, tervezés valamint a kivitelezés folyamatába. Ezt egészítik ki a LEGO Csoport és a Ferrari designereivel, valamint a LEGO Csoport tulajdonosával, Kjeld Kirk Kristiansennel készült interjúk – utóbbiból az is kiderül, miért fontos Kristiansen számára ez a modell. Az exkluzív LEGO Technic Daytona SP3, The Sense of Perfection c. könyv 5000 példányban 2022. június 1-jétől lesz hozzáférhető a LEGO.hu weboldalon világszerte.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: