DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Íme, minden idők legjobb tesztminősítését kiérdemlő, beépített légzsákos gyerekülése

A CYBEX menetiránnyal megegyező Anoris T i-Size ülése a Stiftung Warentest és az ADAC szerint a kategóriájában valaha tesztelt legjobb gyermekülés. A beépített, teljes testet védő légzsákkal rendelkező egység a "Kleinkind plus Kind" kategóriában példátlan, 1,5-ös összpontszámot ért el, valamint kiemelkedő, 0,9-es pontszámot az ütközésbiztonságban és összesen 1,2 pontot a „biztonság” kategóriában.

Több mint 15 évvel ezelőtt Martin Pos, a CYBEX alapítója elhatározta, hogy megalkot egy olyan autósülést, amely teljes védelmet nyújt a gyermekeknek utazás közben – még menetiránnyal megegyező pozícióban is. „A légzsákok évtizedek óta a járművek biztonsági berendezésének részét képezik, amelyek célja, hogy baleset esetén megvédjék a felnőtteket a súlyos sérülésektől. Fejlesztőcsapatunk fáradhatatlan munkájának és az új technológiák elérhetőségének köszönhetően most már valóban büszkék lehetünk arra, hogy az ADAC-tól és a StiWa-tól is egyértelmű elismerést kaptunk technológiai eredményeinkért, ennek a történelmi sikernek köszönhetően" – mondta Martin Pos.

„A testük méretéhez képest a fejük nagy és nehéz, miközben a nyaki izomzatuk még nem fejlődött ki teljesen" – hangsúlyozta Franz Peleska a CYBEX fejlesztési vezetője. "Frontális ütközés esetén a gyermeket a légzsák nagy felülete kipárnázza, és az ülés biztonsági zónájában tartja, mielőtt a gyermek jelentősen előre mozdulhatna az ülésben. Mindezeken túl az érzékeny fej- és nyaki területek tökéletesen védve maradnak."



A teszteredmények jól szemléltetik a CYBEX Anoris T i-Size új légzsák-technológiájának az előnyeit, amely még a hagyományos, menetiránnyal ellentétes pozíciójú ülésekhez képest is jobb eredményt mutat. Az ADAC, az ÖAMTC, a Stiftung Warentest és a TCS teszteken az ülés aktuális ütközési teljesítményének tesztminősítése 0,9 volt – ez egy olyan pontszám, amit még soha nem láttak ezeknek a teszteknek a történetében.

A rekorder gyermekülés nagy előnye a biztonságon túl, hogy a menetiránnyal megegyező pozíciónak köszönhetően utazás közben is aktív maradhat a kapcsolat az ülésben helyet foglaló gyermekkel. A visszapillantó tükrön keresztül könnyen interakcióba léphet a szülő a kicsivel, ezáltal növekszik a passzív biztonság vezetés közben.  A gyerekülést az UN R129/03-es szabványnak megfelelően alakították ki és akár 6 éves korig használható. Az ülés könnyen alkalmazkodik a gyermek növekedéséhez, ami az egyszerű és intuitív beállíthatóságnak köszönhető. 76 centiméteres magasságtól 115 centiméteres magasságig és legfeljebb 21 kg-os súlyig használható, a szülők három kényelmes ülő és fekvő pozícióba állíthatják be azt.

A CYBEX Anoris T i-Size-ról szóló további információk és teszteredmények itt találhatóak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: