DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Sopron–Debrecen óriástúra a motorosoknak

Open Road Tour néven az országot átszelő, márkafüggetlen motorostúrát szervez a május 26-i hétvégére a Harley-Davidson Budapest. A túrát az útmenti városok is lelkesen támogatják.

Több mint 500 kilométeres, vezetett felvonulásokkal, gasztronómiai és turisztikai élményekkel teletűzdelt motoros túra szervezését jelentette be a Harley-Davidson importőre hazai főhadiszállásán, az Open Road Bázison. Az amerikai motormárka magyar vezérképviselete nem csak a HD-seket várja, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy Magyarországot keresztben átszelő guruláson.

„Sokat gondolkodtunk, milyen formában tudunk tenni azért, hogy új élményeket adjunk a motoros társadalomnak. Ezért alapítottuk meg az Open Road Riders Community közösséget, ahova várunk mindenkit, aki szereti a motorokat, legyen az bármilyen típusú vagy márkájú.” – mondta Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa. „Egész éves programsorozattal készülünk, melynek legnagyobb eseménye az Open Road Tour, mely Soprontól Debrecenig felölei az országot, és az indulásnál vagy a csatlakozási pontokon vár minden motorost.” A túrát 2022. május 26-28. között három napon át, három kiemelt programhelyszín közbeiktatásával rendezi meg a szervező.



„Régóta szerettük volna, hogy a motoros társadalom megjelenjen városunkban – mondta Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. „Egernek nemcsak történelme van, hanem jelene is. Ez az ország egyik legkiemelkedőbb turisztikai központja, a környezet ideális a motorozásra, a hegyi utak, a gyönyörű tájak igazi élményt adhatnak mindenkinek.” Eger a pénteki napon ingyenes nagykoncerttel várja a túra résztvevőit a Dobó téren. A koncertek mellett a város látványosságai nyílt napot tartanak a motorosoknak, a résztvevők előzetes regisztációval megtekinthetik a város látványosságait. Segítenek a vendéglátásban az Egervölgye Alapítvány civil patrióta szervezet munkatársai és önkéntesei is.

Horváth Richárd, Hatvan polgármestere és a debreceni önkormányzat küldötte is hasonlóan áll az ügyhöz, náluk is gondos előkészületekkel várják a motoros túra résztvevőit. Debrecenben, a túra végállomásán az éppen ekkorra tervezett Debrecen Drive fesztiválra kapnak ingyenes belépési lehetőséget a motorosok. Kápolnán pedig egy igazán nem tipikus betétprogrammal egy kis kellemes szürrealitás dobja fel a túrát: mamutfenyő-ültetés lesz. Egy macskamentő alapítvány bevonásával.

„A szabadságot megtestesítő motoros élmények és a közösségi szellem mellett küldetésünk, hogy felhívjuk a figyelmet az állatmentésre és a tudatos állattartásra. Minden élőlénynek megvannak a szabadsághoz való jogai, számunkra ezek az értékek megkerülhetetlenek” – visz egy érdekes filozófiai csavart a motorostúrába Hankó Ákos, hozzátéve, hogy a Kápolna Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjával, a világ- és Európabajnok Kiss Norberttel közösen el fognak ültetni egy amerikai mamutfenyőt, amivel szimbolizálni kívánják a közösség elkötelezettségét a témával kapcsolatosan.

A résztvevők biztonságára a szervezésbe bevont rendőrök is ügyelnek majd, ha tetszik: a Rendőrség motorosai is részt vesznek a gördülő fesztiválon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: