DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Egymillió euró az ukránoknak, nincs több Ferrari az oroszoknak

A maranellói vállalat nemzetközi akciókat és Emilia-Romagnába érkező menekülteket támogat, miközben saját gazdasági szankcióját is bevezette: nem ad el autókat Oroszországba.

A Ferrari 380 millió forintnak megfelelő összeggel támogatja a szükségben levő ukránokat. A luxusautógyártó felajánlása Emilia-Romagna régión keresztül, a Vöröskereszttel és ENSZ menekültügyi főbiztosával együttműködésben jut el nemzetközi humanitárius akciókhoz, valamint menekülteket fogadó helyi kezdeményezésekhez. A Ferrari az Associazione Chernobyl Maranello Fiorano Formigine nonprofit szervezetet is támogatja, amely a cég székhelyének közelében elhelyezett ukrán menekülteket segíti.

A Ferrari emellett saját gazdasági szankciót vezetett be Oroszországgal szemben: felfüggeszti az orosz piacra szánt autók gyártását következő döntésig.



„A Ferrari kiáll mindenki mellett, aki érintett Ukrajnában a zajló humanitárius krízisben” – idézi a Ferrari.com a cég vezérigazgatóját, Benedetto Vignát. „Miközben reméljük, hogy gyorsan visszatér a dialógus és békés megoldás, nem maradhatunk közömbösek az érintettek szenvedése iránt. Gondolataink körülöttük forognak és támogatást nyújtunk nekik. Kivesszük apró részünket a kezdeményezések mellé állva, amelyek azonnali segítséget biztosítanak ebben a helyzetben.”

A Formula-1-ben érintett istállók közül a McLaren az UNICEF-fel működik együtt: maga a cég is felajánlott egy nem pontosított összeget, munkatársait és rajongóit pedig hasonlóra kéri.

Az autógyárak közül a Mercedes, a Porsche, a Jaguar, az Aston Martin, a BMW és az Audi is leállította eladásait Oroszországban, a Renault Csoport – amelyhez az AutoVAZ/Lada tartozik –, a Toyota és a Hyundai beszüntette oroszországi üzemeinek munkáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: