DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Sokan írják le helytelenül a Hyundai nevét

A legismertebb gyártók járműveit sokan felismerik, ám nem mindig tudják helyesen leírni a nevüket. Legtöbben a koreai márka nevét rontják el, legalábbis ez derült ki egy kutatásból nemrég.

Napi szinten nagy mennyiségű járművel találkozhatunk az utakon, de a médiában és a reklámplakátokon is több márka gyártmánya látható. Ezek fényében nem meglepő, amikor sokan ránézésre megmondják egy autóról, hogy melyik gyártóhoz tartozik, jobb esetben pedig a típust is pontosan fogják tudni.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy mindenki tudja, hogyan kell helyesen leírni ezeknek az autóknak a nevét. Sokan már magával a márkával is gondban vannak, amire a Confused.com kutatása világított rá nagyszerűen nemrégiben.



Az oldal egy hat lépésből álló metódust alkalmazott az elemzéshez, melyben számos tekintélyes online forrást felhasználtak. A munkafolyamat során ezt követően az adathalmazban szereplő minden egyes autómárka hivatalos weboldaláról összegyűjtötték a megvásárolható aktuális modellek listáját, így az elemzéshez 33 autómárkából és 360 modellből álló adat a rendelkezésükre.

A folytatásban mindegyiket beillesztették az Ahrefs cégének globális adatbázisába, hogy megállapítsák, az adott márkanevek és modellek hibásan íródnak-e, amikor a felhasználók rákeresnek interneten. Ahol többet is helytelenül írtak le, ott összeadták az eredményeket, majd a legmagasabbtól a legalacsonyabbig rangsorolták őket az alapján, hogy havonta hányszor írták őket rosszul.

Az elemzés 2021. december 21. és 2022. január 4. között zajlott, állt össze a lista a márkákra vonatkozóan, a legjobb 10 közé pedig az alábbiak kerültek:

  Márka Leggyakoribb helyesírási hibák Helytelenül írt szavak átlagos száma havonta
1 Hyundai Hundai, Hyndai 2,249,400
2 Volkswagen Wolksvagen, Volkswagon 1,156,700
3 Porsche Porche, Porshe 1,011,000
4 Toyota Totota, Toyata 824 600
5 Peugeot Peugot, Peigeot 710 100
6 Tesla Telsa, Tesl 539 600
7 MercedesBenz Mersedes, Mecedes 489 500
8 Bentley Bently, Benteley 341 900
9 Suzuki Susuki, Szuki 317 900
10 Bugatti Buggati, Bugati 205 300

Ebből jól látszik, hogy a Hyundai nevével kerültek bajba a legtöbben, az adatokból pedig azt is megmutatják, melyek voltak a leggyakoribb hibák a keresések során.  A modellekre vonatkozó kutatás során is hasonló eredmények jöttek ki, ám meglepetésre, az élre ott egy olyan márka került, amelyik a korábbi elemzésben a tízen kívülre szorult. Itt a Range Rover lett a nyertes.

  Modell Leggyakoribb helyesírási hibák Helytelenül írt szavak átlagos száma havonta
1. Range Rover Rang Rover, Range River 202 600
2. Hyundai Tucson Hyndai Tucson, Hundai Tucson 102 100
3. Porsche Cayenne Porche Cayenne, Porshe Cayenne 92 100
4. Renault Clio Reno Clio, Renaul Clio 91 500
5. Volkswagen Touran VW Turan, Volkswagen Turan 89 500

 

Alex Kindred, a Confused.com gépjármű-biztosítási szakértője mindezt így kommentálta:

„Amikor új autót keresünk, általában az internet az első hely, ahová fordulunk, hogy utánanézzünk a különböző márkáknak és modelleknek. Sok mindent figyelembe kell venni, a teljesítménytől kezdve a megbízhatóságon át a költségekig, ezért fontos, hogy tudjuk, mit keresünk, amikor böngészünk. Szerencsére a legtöbb keresőmotorban van automatikus javítás, mivel egyes neveket nehezebb leírni, mint másokat” – mondta a szakértő.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: