DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

A Lexus a fellegekbe tör

A Lexus Yoshihide Muroya versenypilótával közösen indít versenycsapatot a 2022-es Air Race Világbajnokságon, Lexus/Pathfinder Air Racing néven. Az együttműködés közös fejlesztési lehetőséget biztosít az autóipar és a repülőgépek világa között.

A Lexus már 2016 óta támogatja Muroyát: ezen együttműködés eredményeképpen jött létre például az LC kupé új szénszálas hátsó légterelője, amelynek fejlesztése során a repülőgép aerodinamikai elemzési technológiáját használták fel.

Lexus_Air_Racing_1



A Lexus az egekbe viszi fejlett technológiáját az új partneri viszonynak köszönhetően, amely a Pathfinder csapatot és Yoshihide Muroya versenypilótát támogatja. Az együttműködés célja a jövő évben kezdődő első Air Race Világbajnokság – a The Air Race – megnyerése. A győzelem érdekében a Lexus és a Pathfinder együtt dolgozik a versenyrepülőgép fejlesztésének felgyorsításán mindkét oldal technológiájának, tapasztalatának és tudásának felhasználásával. A Lexus műszaki tanácsadókkal segít az aerodinamika, a hűtés és az ergonómia területén előrébb lépni. A cél egy olyan erős közös csapat megalkotása, amely segíti Muroya győzelmi törekvéseit.

 „A Lexus rendkívüli technológiai támogatásával szeretnék én lenni az új Air Race első bajnoka. Úgy hiszem, hogy izgalmas történetek születnek majd a rajongók és a csapat jóvoltából.” – fogalmaz Muroya.

 „A Lexus izgatottan várja a világhírű Muroyával közös légi versenyzés kihívásait. A motorsportok izgalmával és élvezetével, valamint a sportolóktól tanult alázattal elérjük majd céljainkat, többek között a motorsport ihletésével alkotunk majd egyre jobb autókat, ahogyan azt a márkatulajdonos Akio Toyoda megálmodta.” – avat be Koji Sato, a Lexus elnöke.

Lexus_Air_Racing_3

A Lexus és Muroya felhasználja majd az együttműködés során szerzett tapasztalatot, hogy javítsa a társadalomra és a környezetre való hatását. A Lexus részéről az együttműködés hozzájárulhat ahhoz, hogy technológiailag környezetkímélőbb autókat építsenek, tovább segítve a márkát a karbonsemlegesség felé vezető úton, például az aerodinamika, a hűtés és a súlycsökkentés területén történő előrelépéssel. Muroya pedig a versenyzés mellett segít a következő generációs mobilitás megalkotásában. Tervei között szerepel egy új repülőtér a teszteléshez a japán Fukushimában. A helyi vállalatokkal együttműködésben egy karbonsemleges repülőgép megalkotásán dolgoznak majd, többek között a könnyű sportrepülőgépek gyártási technológiájának megismertetésével. A Lexus és a Pathfinder szeretné feltérképezni az autóipar és a repülőgépgyártás együttműködésének minél több lehetőségét. A Lexus a világhírű versenypilótát, Muroyát már 2016 óta támogatja, osztozva inspiráló, „soha ne add fel” hozzáállásán. 2017-ben született meg az együttműködés eredményeként az új Technology Exchange Group, amelynek segítségével a Lexus és Muroya már elkezdtek dolgozni a repülés és az autózás világának közös fejlesztésén. A kezdeményezés számos érdekes innovációt alkotott meg, például Muroya repülőgépének új vezérlőjét, amely a Lexus érzékelési technológiáját használja, valamint egy vadonatúj fordulási manővert a repülőgép számára, amely a Lexus járműtesztelési eljárásából származó aerodinamikai elemzés eredményeképp született meg. A gyümölcsöző technológiai kapcsolat eredménye a másik oldalon például az új szénszálas erősítésű műanyag (CFRP) légterelő, amely a repülőgépeknél szerzett aerodinamikai tudást kamatoztatja. Az új megoldás a Lexus LC kupéhoz elérhető és Európában 2022-ben mutatkozik be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: