DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Az Apollo Tyres bővíti díjnyertes Vredestein négy évszakos gumiabroncs-kínálatát

Az Apollo Tyres idén ősszel jelentős mértékben bővíti Vredestein négy évszakos gumiabroncs-választékát, hogy ezzel kielégítse a gyors ütemben növekvő keresletet.

A vállalat 25 új méretben vezet piacra gumiabroncsokat a 15 és 22 hüvelyk közötti kerékátmérőkhöz, mellyel tovább szélesíti a három díjnyertes Vredestein négy évszakos termékcsaládból álló kínálatát a kompakt és családi autók, illetve SUV-k (Quatrac), a nagy teljesítményű autók és SUV-k (Quatrac Pro), valamint a kereskedelmi járművek (Comtrac 2 All-Season+) számára.

A Covid–19-járvány kitörését megelőzően a négy évszakos szegmens növekedése évente körülbelül 23% volt Európa-szerte.

VR PCT Quatrac product shot_72dpi_900x900px_E_NR-11675 (1)



Új Vredestein négy évszakos méretek 2021 őszén

A 15 és 16 hüvelykes változatban kapható Quatrac a népszerű középkategóriás piac számára készült, és száraz, nedves és havas útviszonyok között is optimalizált és kiegyensúlyozott teljesítmény nyújt. Ezen jellemzők mellett a gumiabroncs az alacsonyabb gördülési ellenállás és a hosszabb élettartam révén csökkenti a felhasználó környezeti lábnyomát is. A 2021-es évben újdonságként a Quatrac gumiabroncsok nyolc további mérettel kaphatók a 15 hüvelykes keréktárcsákhoz.

A Quatrac Pro egy nagy teljesítményű gumiabroncs, amelyet a nagyobb teljesítményű autókra és SUV-ra gyártnak, és amelyet a nedves úton tapasztalt páratlan tapadás és a hóval fedett utakon is kiváló menetbiztonság jellemez. A gumiabroncs már több méretben is kapható 17 és 21 hüvelyk közötti átmérőjű kerekekhez, és idén ősszel 11 további Quatrac Pro méret jelenik meg, többek között – első alkalommal – 22 hüvelyk átmérőjű kerekekhez is.

A kishaszongépjárművekhez kifejlesztett Comtrac 2 All-Season+ gumiabroncs nagy biztonságot és kényelmet biztosít nehéz rakomány mellett is – bármilyen időjárási körülmény esetén. A testre szabott keverék azt jelenti, hogy a gumiabroncs nagy távolságokon is megőrzi a nedves és havas útteljesítményt, ami tökéletesen megfelel a kereskedelmi célú felhasználás támasztotta igényeknek. A Comtract 2 All-Season+ termék jelenleg 15–17 hüvelykben kapható, 2021 őszétől a vásárlók viszont már hat új méretopció közül választhatnak.

VR PCT Winter visual Quatrac Pro QPR product focus shot_96dpi_1280x959px_E_NR-10519

A négy évszakos gumiabroncsok terén elért vezető pozíció és innováció 

A Vredestein gumiabroncsai a kezdetektől fogva éllovasnak számítanak a négy évszakos gumiabroncsok 1990-es évek elején megnyílt piacán, köszönhetően a vállalat minden körülmények között prémium teljesítményt nyújtó téli és nyári gumiabroncsok terén szerzett átfogó tudásának. 

Németország egyik vezető autós magazinja, az Auto Zeitung holtversenyben a Vredestein Quatracot választotta a 2021-es év „legjobb négy évszakos gumiabroncsának”. A szaklap „ár-teljesítmény arány alapján ajánlott termékek” kategóriáját is megnyerő gumiabroncs nyolc komoly kihívóval nézett szembe a népszerű négy évszakos kategóriában. A teszt összegzése során az Auto Zeitung úgy fogalmazott, hogy a Quatrac „külön kategóriát képvisel” a nedves aszfalton, széles hőmérséklet-tartományban nyújtott teljesítmény szempontjából, és kiemelte, hogy a gumiabroncs akkor is magas szintű tapadást biztosít, amikor a határok feszegetésével használják azt. A szaklap azt is hozzátette, hogy az abroncs „alacsony gördülési ellenállással rendelkezik”, ráadásul „biztonságosan használható havas útfelületen és remek értéket képvisel”.

Tavaly a Quatrac holtversenyben megnyerte a német Auto Bild Allrad magazin komoly presztízzsel bíró éves abroncstesztjét, mely során mind a tizennégy tesztkategóriában a legmagasabb vagy a második legmagasabb besorolást kapta. Szintén 2020-ban a második helyet szerezte meg az Auto Bild nagyszabású, 32 négy évszakos gumiabroncson elvégzett tesztjén. 2019-ben az Auto Bild „Az év négy évszakos gyártójának” nevezte a Vredesteint, miután a tesztelők példaértékű négy évszakos gumiabroncsnak nevezték a vállalat termékét, mely lenyűgözően teljesít jeges és havas útfelületeken, valamint a nedves és száraz körülmények között biztosított dinamikus vezetési jellemzőiért is dicsérték.

„A négy évszakos gumiabroncsok egyre népszerűbbek az egyre kiszámíthatatlanabb időjárás és a költséghatékony, egész évre szóló megoldás iránt folyamatosan növekvő kereslet miatt” – teszi hozzá Yves Pouliquen, az Apollo Tyres Europe értékesítési és marketingigazgatója. „Az autótulajdonosok nem akarnak évente többször abroncscserét végeztetni, ezért olyan sokoldalú terméket keresnek, amely magas szintű biztonságot és tapadást biztosít számos időjárási körülmény között – ideértve a szakadó esőt és jeget is. A Vredestein négy évszakos gumiabroncsainak ezen új méretei segítenek majd megfelelni ennek a keresletnek, és vezető szerephez juttathatnak minket ebben a rendkívül éles versenyt mutató szegmensben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: