DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

A legolcsóbb és legbiztonságosabb téli felszerelés

Valószínűleg már sokan sok telet túléltünk különböző autókkal, többen rájöttünk hogy mi a legolcsóbb és a legbiztonságosabb módja a téli közlekedésnek.

 

Mit érdemes tudni a téli gumiről?

Régebben a téli abroncsok nagyon széles futófelületi résszel rendelkeztek és jól működtek hóban, de nehézkesek és hangosak voltak. Az elmúlt években a technológia hatalmas javuláson ment keresztül, így létrehozták azokat az abroncsokat, amelyek minden téli időjárási körülmény között használhatók jeges, valamint havas úton egyaránt. A 4 évszakos és a nyári abroncsok keményebb gumikeverékkel készülnek. Ha mindenképpen ragaszkodunk a négy évszakos gumikhoz, akkor csak prémium minőség mellett tegyük le a voksunkat.

teli-gumi-felszereles



Mindig vegyük figyelembe a biztonságot

téli gumik nem arról szólnak, hogy gyorsabban tudjunk haladni, hanem arról, hogy gond esetén gyorsabban meg tudjunk állni. A téli gumik megvásárlása mellett lehetőségünk nyílik arra, hogy kifejezett nyári abroncsokat is vegyünk, így egy egész éven át használható gumiabroncs garnitúrával fogunk rendelkezni. Természetesen a két abroncs garnitúra rövid távon nagy beruházásnak tűnik, de ha átgondoljuk akkor hosszabb távon megtakarítást érhetünk el. Egyszerre csak egy garnitúrát használunk és azt is csak rövidebb ideig, hiszen a másik garnitúra addig nem fut. Egyetlen költségként csak a csere ára merülhet fel, de ezt sokan otthon a garázsban is meg tudják oldani.

Ruházzunk be acélfelnikre

Azoknak a gépjármű tulajdonosoknak, akik szeretnék megkönnyíteni az évszakváltások során az abroncsok cseréjét, lehetőségként kínálkozik az acélfelni beszerzése. Ma már olcsó acélfelni szettekre is szert tehetünk, sőt lehetséges, hogy egy jó minőségű használt garnitúrára is szert tehetünk. Ezekre a szettekre már előre fel lehet szereltetni a téli és a nyári abroncsokat, így hosszabb távon további megtakarításokat érhetünk el. Az időről nem is beszélve, amit a gumis műhelyekben eltöltenénk.

Online téli gumi vásárlás

További könnyebbséget jelenthet, hogy az abroncsokat ma már online is meg lehet vásárolni. Olyan lehetőség is kínálkozik, hogy már felszerelve szállítsák le az abroncsokat, így további időt és pénzt spórolhatunk meg. ma már versenyeznek a vásárlókért a különféle online üzletek, így gyakorta hirdetnek akciókat. A kereskedőkkel ezen felül tudunk árat is egyeztetni. Egy próbát mindig megér. Ha látunk egy jó online árat, akkor a legközelebbi kereskedésben ezt nyugodtan említsük meg a keresőnek, hátha áralkut köthetünk.

Ne feledkezzünk meg a gumi cseréről

Minden tavasszal távolítsuk el a téli abroncsokat és váltsunk a szezonális fajtára. A meleg időben használt téli gumi nagyon gyorsan kopásnak indul, hiszen nem a megfelelő környezetben használják. Ha rendelkezünk felnire szerelt abroncsokkal akkor ezt nagyon gyorsan el tudjuk végezni akár saját garázsunkban is. Ha máshol tároltatjuk az abroncsokat, akkor időben egyeztessünk időpontot, hogy a téli abroncsainkat megkíméljük, így azok még a következő szezonra is tökéletes biztonságot nyújtanak a jeges és havas útszakaszokon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: