DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Az Apollo téli abroncsújdonságai

Az Apollo az Apollo Vredestein B.V-hez tartozó márka. Nemcsak Vredestein márkás abroncsokat gyártanak, hanem a középkategóriában is képviseltetik magukat az Apollo márkával. Az Apollo bár középkategóriás márka, viszont a technológiák használatában visszaköszönnek a Vredestein prémiummárkás tulajdonságai is.

Az Apollo abroncsokat leginkább olyan autósoknak javasolják, akik mindennap használják az autójukat, minőséget szeretnének, de nem akarnak prémium árat fizetni egy jó minőségű abroncsért. Minimálisan képesek kompromisszumot kötni, de stabil vezetési élményt és megbízhatóságot várnak el egy abroncstól.

apollo-teli-gumi



Az Apollo termékpalettája évről évre szélesebb, egyrészt ez vonatkozik a meglévő szériák méretválasztékának bővítésére, másrészt új modellek is piacra kerültek az elmúlt években. A legújabb széria az Apollo Aspire XP, melynek téli és nyári verziója is van. Az Apollo Aspire XP Winter a téli abroncsokat erősíti, és 2019-ben került a piacra. Már abban az évben bizonyíthatott a legnagyobb abroncsteszteken, és ez a 2020-as évben sem volt másként. De mi az, amit az Apollo legújabb téli abroncsáról tudni érdemes?

A legújabb Apollo téli abroncs személyautókra: Apollo Aspire XP Winter

Az Apollo Aspire XP Winter egy kiegyensúlyozott téli abroncs, melynek vállrészén oldalirányú lamellák helyezkednek el, hogy hóban a lehető legjobb tapadást biztosíthassa, illetve a kerék alól kanyarodás közben hatékonyabban vezethesse ki a vizet nedves útfelületeken, ezzel csökkentve az aquaplanning jelenség kialakulását. A futófelület mintázata többirányú lamellákból és központi barázdákból áll, melyek segítségével nemcsak a havas felületeken nyújt jobb irányíthatóságot és tapadást, hanem nedves körülmények között is.

Az abroncs kifejezetten alacsony hőmérsékletre lett tervezve, legyen szó a futófelületről vagy a gumikeverékről. A speciális összetételnek köszönhetően az abroncs kopásállósága jobb lett, mint az eddigi Apollo szériáknak, ami hosszabb élettartamot biztosít az abroncs számára. Az Apollo Aspire XP Winter enyhe és zordabb telekhez is használható, hiszen a havas útkezelése is megfelel a felső-középkategóriás minőség elvárásainak, ezt pedig a legnagyobb abroncstesztek eredményei is bizonyítják.

Az Apollo Aspire XP Winter abroncsteszt eredményei

Az Apollo Aspire XP Winter már a megjelenése évében felkeltette az abroncstesztelők érdeklődését. Az Autobild 2019-ben a 225/45 R17 és a 215/60 R17 méretkategóriában is vizsgálta, és mindkét esetben Példaszerű minősítéssel zárt. Előbbi esetben egy összesített negyedik helyet szerzett meg, ám utóbbi kategóriában az első helyen végzett. Emellett az Autobild egy „Eco-Meister” besorolással is jutalmazta. Az abroncs nedves és száraz fékezés terén is a legjobbnak bizonyult, de a többi teszten is a legjobb három abroncs között végzet, ami az összesített eredményen meg is látszott.

2020-ban sem szakadt meg az Apollo Aspire XP Winter sikerszériája, ugyanis szintén jó minősítéssel és egy előkelő helyen zárt, ezúttal a 245/45 R18 méretkategóriában.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: