DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Az új BMW 2-es Coupé

A BMW új fejezetet nyit sportos kompakt modelljei több évtizede íródó sikertörténetében, a rendkívül népszerű szegmens prémium csúcsán állítva fel a márka által fémjelzett, abszolút vezetési élmény új mércéjét. Az új BMW 2-es Coupé a sportosság mérnökien precíz, összpontosított formáját testesíti meg, egy olyan járműkoncepcióba csomagolva, amelynek középpontjában elsősorban a kihegyezett menetdinamika, az atletikus kisugárzás, az erőteljes motorpaletta és a kifinomult futómű-technológia áll.

Összetéveszthetetlen stílusjegyeivel, soros hathengeres csúcsmotorjával, hátsókerék-meghajtásával és a BMW 4-es sorozatból átemelt futómű-alkatrészeivel az új BMW 2-es Coupé egyértelműen más mezőnyben áll rajtrácsra, mint a szintén kompakt BMW 1-es sorozat, teljesítmény-potenciáljával a kategória bármelyik riválisát maga mögé utasítva. Az új BMW 2-es Coupé így az ikonikus BMW 02 által kijelölt utat követi, amely 55 évvel ezelőtt keltette életre a bajor prémiummárka kompakt méretű, ellenállhatatlanul sportos kétajtós modelljeinek legendáját.

P90428476_highRes_the-all-new-bmw-m240_resize



Érezhetően továbbfejlesztett menetdinamikai adottságai mellett az új BMW 2-es Coupé a magasabb kategóriák prémium minőségű utasterét is megörökölte, amelyekhez csúcstechnológiás járművezérlő és járműkapcsolati innovációk társulnak. A technológiai fejlődés a modellhez elérhető intelligens vezetést támogató rendszerek minden korábbinál átfogóbb portfóliójában is tetten érhető. Az új BMW 2-es Coupé 2021. július 8-án, a nagy-britanniai Goodwood Festival of Speed nyitónapján ünnepli világpremierjét. A kompakt négyüléses San Luis Potosí városában, a BMW Group mexikói gyárában készül majd. A sorozat BMW M GmbH közreműködésével kifejlesztett, nagyteljesítményű csúcsmodellje 2022 elején érkezik meg az utakra: az új BMW M240i xDrive Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 8,1 – 8,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 185 – 200 gramm / km) a 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás kettősével váltja valóra a vezetés páratlanul intenzív, vérpezsdítő élményét. A bajor prémiummárka ügyfelei emellett az új BMW 2-es Coupé motorházteteje alá egy négyhengeres benzinmotort és egy négyhengeres dízelmotort is választhatnak, amelyek egyaránt a hátsó tengelyre küldik teljesítményüket és forgatónyomatékukat.

Sportosságra kihegyezett járműkoncepció

Az új BMW 2-es Coupé friss, fiatalos és extrovertált kisugárzását mérnöki precizitással megtervezett és tökéletesen kiegyensúlyozott menettulajdonságok egészítik ki. A modell koncepcióját úgy fejlesztették ki a mérnökök, hogy még a legextrémebb vezetési szituációk közepette is mindvégig agilis, pontosan irányítható legyen. Sportosságának a kompakt méretek, a karosszéria és a futómű intelligens könnyűszerkezetes járműépítési vezérelvei, a közvetlen elődmodellhez képest több mint 12 százalékkal nagyobb torziós merevség, a szinte tökéletes, 50:50 arányú tengelyterhelés-elosztás és az optimalizált aerodinamikai tulajdonságok egysége ágyaz meg, miközben agilitása, precíz kormányozhatósága és kanyarsebessége még az új BMW 2-es Coupé közvetlen elődmodelljének kvalitásait is jelentős mértékben meghaladja. Az újdonság kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóságát és hosszabbra nyúló utazásokat kínáló kényelmét ugyanakkor optimalizált menetkomfort és zajszigetelés fokozza.

P90428462_highRes_the-all-new-bmw-m240_resize

Jellegzetes arányok, atletikus kisugárzás

A vérpezsdítő menetdinamika műszaki alapjait az új kompakt sportautó karosszériaarányai adják. Az új BMW 2-es Coupé 4 537 milliméteres hossza és 1 838 milliméteres szélessége a közvetlen elődmodellhez képest 105, illetve 64 milliméteres növekedést képvisel. Az újdonság eközben 28 milliméterrel alacsonyabb, 1 390 milliméter magas lett. Az erőteljes, atletikus kisugárzáshoz az új BMW 2-es Coupé 51 milliméterrel hosszabb, immár 2 741 milliméteres tengelytávolsága és széles nyomtávjai is nagymértékben hozzájárulnak. Utóbbiak az első tengelyen 54 millimétert (1 575 milliméterre), míg a hátsó tengelyen 31 millimétert (1 587 milliméterre) növekedtek (az új BMW M240i xDrive Coupé esetében 63, illetve 35 millimétert).

Az autós hírek támogatója az Aquaprofit Zrt.

Aquaprofit_banner_728x90

Az új BMW 2-es Coupé erőteljes arányait a motorháztető, a tetőív és a csomagtérajtó klasszikus, sportos sziluettje fokozza, a vezetés színtiszta élményét pedig a márka új formanyelvének dinamikus vonalvezetése és az atletikusra formált karosszériafelületek hirdetik. A modell hamisítatlan egyéniségét exkluzív stílusjegyek nyomatékosítják.

P90428474_highRes_the-all-new-bmw-m240_resize

Szemet gyönyörködtető frontrész, exkluzív fényszórókkal és hűtőrács-párral

Háromdimenziós felületek, háromszög alakú formai megoldások és átlósan megrajzolt vonalak határozzák meg az új BMW 2-es Coupé frontrészét, miközben a modell menetdinamikai adottságait a motorháztető izmos „power dome” kialakítása és az erőteljesen kidolgozott kerékjárati ívek hangsúlyozzák. A vese alakú hűtőrács-párt vízszintesen nyújtották el a tervezők, a klasszikus lamellák helyén pedig függőlegesen elrendezett légterelő lapok kaptak helyet. Utóbbiakat a modell vezérlőelektronikája automatikusan kinyitja, amikor a motornak hűtőlevegőre van szüksége.

Az alapfelszereltségként kínált, teljes LED-technológiás első fényszórókat a frontrész két szélére pozícionálták a készítők, az ikonikus BMW 02 után mindkét oldalt egyetlen, kecsesen ívelt fénydizájnnal. Az opcionális extrafelszereltség részeként a modellhez az elvakítás-mentes BMW Selective Beam intelligens távolságifény-asszisztenssel dolgozó, adaptív LED-technológiás első fényszórók is megrendelhetők. Utóbbiak az ugyancsak opcionális extrafelszereltségként megrendelhető M lights Shadow Line külső felszereltségi csomag részeként sötétített fényszóró-betétekkel is elérhetők.

Oldalnézetből éles vonalvezetés, erőteljes hátsó kialakítás

Az új BMW 2-es Coupé formanyelvét oldalnézetből a hosszú motorháztető, a rövid túlnyúlások és az erőteljesen kidolgozott hátsó kerékjárati ívekre épített, hátratolt utastér egysége határozza meg. A kompakt sportoló egyedi stílusjegyei között említendő még a számos nagyméretű, fényes felület, a dinamikusan ereszkedő tetőív és a légterelő szárnnyá emelkedő csomagtérajtó is. Az újdonság sportosságát a felületek közötti éles vonalvezetés is hirdeti.

P90428442_highRes_the-all-new-bmw-m240_resize

A modell erőteljes hátsó kialakítása vízszintesen elnyújtott felületekre épül. A stílusosan sötétített hátsó lámpák – amelyeket szintén a karosszéria két szélére pozícionálták a tervezők – kompakt kontúrt viselnek, miközben felületeiket háromdimenziós kialakítás szerint álmodták meg. A hátsó lámpák összes világítási funkciója LED-technológiával dolgozik, amelyeket a háromdimenziós kialakítás még elegánsabb formába önt.

Az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modellek és az új BMW M240i xDrive Coupé sportosságát típus-specifikus stílusjegyek nyomatékosítják. Az új BMW 2-es Coupé-hoz ezen felül a típus-specifikus BMW M Performance alkatrészek is megrendelhetők.

Sportos hangulat és tovább finomított prémium minőség az utastérben

A vezető felé forduló műszerfal és a középkonzolon elhelyezett modern vezérlőpanel az új BMW 2-es Coupé utasterének sportosságát hirdeti – ahogyan az alapfelszereltségként kínált sportülések és a bőrözött sportkormány is. A tetőív kialakítása, a magasra húzott középkonzol és a műszerfal vonalvezetésének ajtókárpitokon is alkalmazott, lágy folytatása mindkét első ülésben kagylószerűen körülölelő hangulatot teremt. A hátsó üléssor két önállóan kiképzett ülőfelülete pedig azt is lehetővé teszi, hogy a sportos vezetés élményét egyszerre a bajor prémiummárka négy ügyfele élhesse át a fedélzeten.

Az új BMW 2-es Coupé közvetlen elődmodelljének utastéri minőségét prémium anyaghasználattal és végtelenül precíz összeszerelési minőséggel haladták meg a készítők. Az ajtókárpitokat és a hátsó üléssor melletti oldalelemeket egybefüggő, dinamikus vonalvezetés jellemzi. A modellhez a BMW alapfelszereltségként kínálja az új Dark Graphite matt utastéri dekorbetéteket. Az utastér új formanyelvét az ajtókárpitok kartámasz fölötti részén trapéz alakú felületkialakítás élteti, amelynek perforált felülete az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető hangulatvilágítás esetén elegáns háttérvilágítást is visel.

P90428487_highRes_the-all-new-bmw-m240_resize

Az új BMW 2-es Coupé alapfelszereltségének a szövet / Sensatec utastéri kárpit is része. Az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modellek és az új BMW M240i xDrive Coupé esetében ez Alcantara / Sensatec kárpitra módosul, olyan exkluzív stílusjegyek mentén, mint például a BMW M bőrözött sportkormány és a középkonzol párnázott térdtámaszai. Az opcionális extrafelszereltségek között perforált Sensatec kárpit, Vernasca bőrkárpit, elektromosan állítható sportülések (a vezetőoldalon memóriafunkcióval), integrált fejtámlákkal szerelt BMW M sportülések, ülésfűtés és kormányfűtés is megtalálható.

Az újdonság alapfelszereltségének a szélvédő zajszigetelése és a háromzónás automata légkondicionáló is része, míg a hangulatvilágítás és a Harman Kardon surround audiorendszer az opcionális extrafelszereltségek palettáját színesíti. Az innen elérhető, dönthető és csúsztatható napfénytető mintegy 20 százalékkal nagyobb üvegfelületet kínál, mint az új BMW 2-es Coupé közvetlen elődmodellje esetében.

Az új BMW 2-es Coupé csomagterének térfogata 390 liter. A csomagtér nyílásának alsó peremét a tervezők a közvetlen elődmodellhez képest 35 milliméterrel lejjebb helyezték. A csomagtér funkcionalitása a hátsó üléssor 40:20:40 arányban osztott háttámlájának ledöntésével fokozható tovább. Az opcionális extrafelszereltség részeként a modellhez levehető vonóhorog is elérhető, amellyel az új BMW 2-es Coupé akár 1 600 kilogrammot is vontathat.

Fejlett futómű-technológia a BMW 4-es sorozat alkatrészeivel

Az új BMW 2-es Coupé letaglózóan sportos vezethetőségét kivételesen kifinomult futómű-technológia garantálja: a felhasznált alkatrészek többségét eredetileg a BMW 4-es sorozat modelljeihez fejlesztették ki, így a mérnökök azokat az új BMW 2-es Coupé sajátosságaihoz hangolva építették be a kompakt modellbe. A kettős ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal kialakított első kerékfelfüggesztést és az ötkaros hátsó kerékfelfüggesztést a súlycsökkentés minimalizálását és a feszesség optimalizálását szem előtt tartva alakították ki. A modell sportos agilitását és menetkomfortját már az alapfelszereltség részeként rugóút-szinkronizált lengéscsillapítók fokozzák, amelyek nagyobb útegyenetlenségeknél a rugóúthoz igazodva képesek kontrollálni a karosszéria kilengéseit és megakadályozni a hullámzó mozgást. A technológia az útfelület kisebb egyenetlenségeit enyhébb lengéscsillapító hatásokkal reagálja le, amellyel prémium minőségű utazási kényelmet garantál.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW M sport futómű a rugók és a rugóút-szinkronizált lengéscsillapítók még gyorsabb rendszerreakcióját kínálja, változó áttételű sport kormányművel kiegészítve. Erre épül az új BMW M240i xDrive Coupé típus-specifikus futóműve is. Az új BMW 2-es Coupé csúcsmodelljéhez a bajor prémiumgyártó a BMW M sport fékrendszert és a BMW M hátsó differenciálművet is alapfelszereltségként kínálja. Az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettán az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozó, adaptív M futómű is megtalálható.

Alapfelszereltségként az új BMW 2-es Coupé alatt 17” méretű könnyűfém keréktárcsák gurulnak. Az M Sport felszereltségi csomaghoz 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák és eltérő méretű gumiabroncsok járnak. Az új BMW M240i xDrive Coupé eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 19” méretű BMW M könnyűfém felniken gurul le a mexikói gyártósorról. Az opcionális extrafelszereltség részeként az újdonsághoz nagyteljesítményű gumiabroncsok is megrendelhetők. A BMW M Performance alkatrészek között akár 20” méretű könnyűfém keréktárcsák is megtalálhatók.

P90428481_highRes_the-all-new-bmw-m240_resize

Páratlan vezetési élmény, négy és hat hengerrel hajtva

A modellpaletta csúcsán trónoló soros hathengeres benzinmotornak köszönhetően az új BMW 2-es Coupé a legnagyobb erőbedobással érkezik meg kategóriája élére. Teljesítmény-karakterisztikájával, magas fordulatszám-tartomány iránti éhségével és sima járáskultúrájával az új BMW M240i xDrive Coupé motorházteteje alatt dolgozó, 3.0 liter hengerűrtartalmú erőforrás páratlan sportosságról tesz tanúbizonyságot a prémium kompakt szegmensben. 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményével az új BMW M240i xDrive Coupé 25 kW-tal / 34 lóerővel múlja felül közvetlen elődmodelljét. Ehhez kereken 500 Nm csúcs forgatónyomaték társul, amellyel a modell 4,3 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Az új BMW 220i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,3 – 6,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 144 – 155 gramm / km) meghajtásáról egy új négyhengeres benzinmotor gondoskodik, amelyen a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében a kipufogócsonkot a hengerfejbe integrálták. 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményével és 300 Nm csúcs forgatónyomatékával a modell 7,5 másodperc alatt tudja le a nulla-százas gyorsulást. Az új négyhengeres benzinmotor 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítményre képes változata az új BMW 230i Coupé motorházteteje alatt lesz megtalálható, 2022 nyarától (a modell még nem kapható, így egyelőre átlagos üzemanyag-fogyasztási és kombinált károsanyag-kibocsátási értékei sem elérhetők).

Az új BMW 220d Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,7 – 5,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 122 – 132 gramm / km) négyhengeres dízelmotorjában kettős megfúvású turbófeltöltő és 48 Volt kapacitású mild-hibrid technológia garantálja a minden korábbinál erőteljesebb és hatékonyabb működést. A 2.0 liter hengerűrtartalmú egység maximális teljesítménye 140 kW / 190 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 400 Nm. A modell ezzel 6,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A bajor prémiumgyártó az új BMW 2-es Coupé összes motorváltozatához alapfelszereltségként kínálja a nyolcfokozatú Steptronic automataváltót. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó (az új BMW M240i xDrive Coupé esetében az alapfelszereltség része) még gyorsabb váltásokat garantál. Utóbbihoz kormány mögötti váltófülek, Launch Control rajtprogram – amely segít a lehető legoptimálisabb tapadással elrajtolni álló helyzetből – és Sprint funkció is jár, amely kigyorsításokkor és előzésekkor kínál extrém dinamikus teljesítményt. A nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport Pro csomagban érhető el az új BMW 2-es Coupé M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modelljeihez, a 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák, a BMW M sport fékrendszer, az első koptatók és a BMW M hátsó légterelő szárny mellett.

Az intelligens vezetést támogató rendszerek minden korábbinál átfogóbb portfóliója

Közvetlen elődmodelljéhez képest az új BMW 2-es Coupé az intelligens vezetést támogató rendszerek jelentősen szélesebb portfóliójával fokozza az utazás biztonságát és kényelmét. A modellhez a gyártó alapfelszereltségként kínálja a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszert (Front Collision Warning), a sebességkorlátozásokra figyelmeztető rendszert (Speed Limit Info), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (Lane Departure Warning) és az automata fékező funkcióval dolgozó tempomatot (Cruise Control with brake function) is.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek között megtalálható a sávváltásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Change Warning), a hátsó ütközést megelőző rendszerrel (Rear Collision Prevention) és a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszerrel (Rear Crossing Traffic Warning) dolgozó Driving Assistant csomag, a manuális sebességkorlátozás-asszisztenssel (manual Speed Limit Assist) és Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function), a parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), a tolatási segédlet (Reversing Assistant), a tolatókamera (Reversing Assist Camera), a Surround View funkció és a Remote 3D View funkció is. Újdonságként érkezik meg az új BMW 2-es Coupé palettájára a BMW Head-Up kijelző – amely a vezetéshez kapcsolódó legfontosabb információkat a szélvédőre vetíti – és a BMW Drive Recorder.

P90428475_highRes_the-all-new-bmw-m240_resize

Fejlett járműkapcsolati megoldások és új digitális szolgáltatások

Az új BMW 2-es Coupé-hoz alapfelszereltségként kínált BMW Operációs Rendszer 7 által felkínált számtalan lehetőséget a vezető és az utasok egyaránt kihasználhatják. A bajor prémiummárka ügyfelei megannyi járművezérlő megoldás közül választhatnak: ilyen a központi kijelző érintés-érzékeny felülete, a jól bevált BMW Controller forgótárcsa, a kormány multifunkciós gombjai és a hangvezérlés is. Az új BMW 2-es Coupé ráadásul rengeteg fejlett digitális szolgáltatáshoz is hozzáférést kínál: elérhető a BMW Intelligent Personal Assistant, a BMW Digital Key digitális kulcs, a Connected Music szolgáltatás és a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) is.

Az alapfelszereltségként kínált BMW Live Cockpit műszerfal-elrendezés a BMW iDrive operációs rendszer, a 8,8” képernyő-átmérőjű központi kijelző és az 5,1” képernyő-átmérőjű digitális műszerfal együttműködésével kecsegtet. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés 12,3” képernyő-átmérőjű, nagyfelbontású digitális műszerfallal és 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelzővel dolgozik együtt.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Live Cockpit Plus és BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezések része a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer is, amely gyors és pontos útvonaltervezést, illetve érkezés-kiszámítást kínál, rendszeres és gyors forgalmiinformáció-frissítésekkel és az úti célok keresésekor bármilyen beírható szóval. Az opcionális okostelefon-integrálhatóság a modell központi operációs rendszerén keresztül az Apple CarPlay és az Android Auto használatát is lehetővé teszi. A távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítéseknek köszönhetően (Remote Software Upgrade) ráadásul számos fejlett járműfunkció és utólagos digitális szolgáltatás online feltelepíthető.

Az új BMW 2-es Coupé piaci bevezetéskor elérhető modellváltozatai:

BMW 220i Coupé

  • Motor: soros négyhengeres benzinmotor
  • Hengerűrtartalom: 1 998 ccm
  • Maximális teljesítmény: 135 kW / 184 lóerő percenkénti 5 000 – 6 500 főtengely-fordulat között
  • Csúcs forgatónyomaték: 300 Nm percenkénti 1 350 – 4 000 főtengely-fordulat között
  • Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó
  • Hajtás: hátsókerék-meghajtás
  • Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,5 másodperc
  • Végsebesség: 236 km/óra
  • Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,3 – 6,8 liter / 100 km
  • Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 144 – 155 gramm / km
  • Emissziós besorolás: Euro 6d

BMW M240i xDrive Coupé

  • Motor: soros hathengeres benzinmotor
  • Hengerűrtartalom: 2 998 ccm
  • Maximális teljesítmény: 275 kW / 374 lóerő percenkénti 5 500 – 6 500 főtengely-fordulat között
  • Csúcs forgatónyomaték: 500 Nm percenkénti 1 900 – 5 000 főtengely-fordulat között
  • Váltó: nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó
  • Hajtás: BMW xDrive intelligens összkerékhajtás
  • Gyorsulás 0-100 km/óra: 4,3 másodperc
  • Végsebesség: 250 km/óra
  • Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 8,1 – 8,8 liter / 100 km
  • Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 185 – 200 gramm / km
  • Emissziós besorolás: Euro 6d

BMW 220d Coupé

  • Motor: soros négyhengeres dízelmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)
  • Hengerűrtartalom: 1 995 ccm
  • Maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál
  • Csúcs forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 1 750 – 2 500 főtengely-fordulat között
  • Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó
  • Hajtás: hátsókerék-meghajtás
  • Gyorsulás 0-100 km/óra: 6,9 másodperc
  • Végsebesség: 237 km/óra
  • Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,7 – 5,1 liter / 100 km
  • Kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 122 – 132 gramm / km
  • Emissziós besorolás: Euro 6d

A teljesítményre, menetteljesítményre, üzemanyag-fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben feltüntetett modellváltozatok, felszereltségi tételek, műszaki-, méret- és teljesítményadatok, illetve üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek elsősorban a Németországban kínált modellekre vonatkoznak. Az adatok a kerék-/gumiabroncs-típusoktól és az opcionális extrafelszereltségi tételektől is függnek.

Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: