DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A Michelin piacra dobta első környezettudatos abroncsát

Március óta a városi kisautók, a szedánok és a kompakt SUV-ok tulajdonosai a belső égésű motoros, hibrid vagy elektromos járműveiket is felszereltethetik az új Michelin e.Primacyval. Az új abroncs ötvözi a kiemelkedő teljesítményt, az üzemanyag-hatékonyságot, illetve a fenntarthatóságot.

Az életciklus-elemzés alapjain fejlesztett új típus magas teljesítményt kínál használóinak, miközben csökkenti környezeti hatásukat. A Michelin e.Primacy A minősítést kapott üzemanyag-hatékonyság és B minősítést nedves tapadás teljesítménykategóriában. Tekintve, hogy az abroncsok kevesebb mint 1%-a ér el A minősítést gördülési ellenállás, illetve A vagy B minősítést tapadás terén, ezzel a legjobb minősítésű abroncsok közé került a piacon.

Az alacsony gördülési ellenállás a jármű típusától függően számos előnnyel jár a tulajdonosok számára. Belső égésű motoros járművek esetén 100 kilométerenként akár 0,21 literrel csökkentheti a fogyasztást, amely az abroncs élettartamára vetítve megközelítően 30 ezer forint megtakarítást jelenthet. A bolygónk számára fontos, hogy a becslés szerint az abroncs élettartama alatt 174 kg-mal csökken a CO2-kibocsátás, amely megfelel annak a mennyiségnek, amit a jármű 1600 kilométer megtétele során bocsátana ki. Elektromos járművek esetén pedig a Michelin e.Primacy abroncs használata akár 7% hatótáv-növekedést is jelenthet.

michelin e primacy - _g1_1025_compositing-jante-v1_20201021_nj



A Michelin úgy döntött, hogy az új abroncsok gyártása során jelentkező CO2-kibocsátást az eladás helyén kompenzálja a Livelihoods Carbon Alapítvánnyal együttműködésben.

A Michelin e.Primacy abroncsok magas teljesítményt biztosítanak az elsőtől az utolsó kilométerig. A MaxTouch Construction technológiának köszönhetően a mintázat élettartama hosszabb, valamint maximális talpnyomat alakul ki, ezáltal a gyorsulás, fékezés, illetve kanyarodás közbeni erőeloszlás egyenletesebb. Emellett az abroncs a teljes élettartama alatt megőrzi optimális biztonsági tulajdonságait, és még 30 ezer megtett kilométer után is átmegy a nedves úton való fékezést vizsgáló európai teszteken.

A 15 és 20 colos méretek között 56 különböző verzióban, a hibrid és elektromos járművekhez is elérhető Michelin e.Primacy az új generációs Michelin gumiabroncsok zászlóshajó terméke. Különösen megfelel a hibrid és elektromos technológiára történő váltáshoz, és Európa számára, Európában készül.

Nem meglepő, hogy az elmúlt hónapokban jó néhány autógyártó döntött úgy, hogy új modelljeit ezzel szereli fel. Így például a Citroën C4, a Citroën C5 Aircross, a DS4 Crossback és a Toyota Aygo is Michelin e.Primacy abroncsokkal lesz elérhető.

A Michelin e.Primacy tökéletes választás mindazok számára, akiknek fontos az üzemanyag-takarékosság és a környezettudatosság, illetve olyan elérhető árú gumiabroncsot keresnek, amely biztonságos, kiváló tapadással rendelkezik, és tartósan kínálja azt a teljesítményt, amelyről a Michelin abroncsai híressé váltak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: