DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Elektromos hajtású SUV-ot mutat be a Toyota Sanghajban

A részben vagy teljesen elektromos meghajtások vezető fejlesztőjeként ismert és a világ legnépszerűbb SUV-ját, az Európában 95%-ban öntöltő hibrid elektromos hajtással gazdára találó, és immár plug-in hibrid elektromos meghajtással is elérhető RAV-et is jegyző Toyota bejelentette, hogy a 2021-es Sanghaji Autószalonon bemutatja vadoatúj akkumulátoros elektromos hajtású, közepes méretű SUV-modelljét.

A Toyota vezetői az Európában nemrégiben megrendezett Kenshiki fórumon beszéltek először az SUV-ról, ami a Toyota vadonatúj e-TNGA platformjára épül: ez a rendkívül sokoldalú padlólemez könnyen hozzáigazítható a különféle termékváltozatokhoz. Az e-TNGA alapelve, hogy a fő részegységek fix helyen találhatók, a többi egység viszont variálható. E megközelítésnek köszönhetően egyszerűen megváltoztatható a jármű szélessége, hossza, tengelytávolsága és magassága. Emellett az e-TNGA egyaránt alkalmas az első-, hátsó- és összkerekes hajtásláncokhoz, akárcsak a legkülönfélébb kapacitású akkumulátorok és elektromotorok beépítésére, így a padlólemez különféle járműtípusokhoz is kiváló alapként szolgál. Az e-TNGA technológia sokoldalúsága és rugalmassága lehetővé teszi, hogy a Toyota olyan járműveket tervezzen és készítsen, amelyek nem csupán elektromos hajtásuk, hanem élvezetes vezethetőségük és gyönyörű formáik miatt is vonzók.

Toyota_Shanghai_Autoszalon_Akkumulatoros_Elekromos_Crossover



Az új akkumulátoros elektromos SUV egy már most is meglehetősen erős SUV kínálat tagja lesz: a hamarosan Európába is megérkező Yaris Cross, a C-HR, a RAV4 és a Highlander révén a Toyota már most is valamennyi meghatározó SUV szegmensben kínál környezetbarát alternatívát.

A Sanghaji Autószalon április 21-től 28-ig áll nyitva a nagyközönség előtt. A sajtónapok időpontja április 19-20.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: