DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Két tesztgyőzelemmel indítja a nyári szezont a Goodyear

Rangos elismerést kapott a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 abroncs a nedves és száraz utakon egyaránt maximális hatékonysággal nyújtott kiegyensúlyozott, kiváló teljesítményéért.

A német szaklapok első két szezonnyitó tesztjén a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 abroncs került ki győztesként.

„A Goodyear az univerzális nyári abroncsok csúcsának álmodta meg az Eagle F1 Asymmetric 5 abroncsot” – mondta Piotr Nagalski, a Goodyear Europe marketingigazgatója. „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az abroncs nedves és száraz útfelületen mutatott teljesítményét a rangos német Auto Zeitung és Gute Fahrt magazinok is elismerik.”

528024-134367_resize



Az Auto Zeitung kiváló minősítést és üzemanyag-takarékos ajánlást ad[1]

Legújabb nyáriabroncs-tesztje keretében az Auto Zeitung német autósmagazin tíz különböző márkájú, 225/40R18 méretű terméket vizsgált a sportos UHP-szegmensben. A tesztet kitűnő teljesítményével és a második helyezettet messze maga mögé utasítva a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 nyerte, amely megkapta az üzemanyag-takarékos ajánlást is.

Az abroncs a biztonsági szempontból fontos, nedves útfelületen történő fékezés tekintetében is felülmúlta versenytársait.

A kiadvány szerkesztői az alábbiakat fűzték hozzá: „A Goodyear abroncsok teljesítménye – amely nedves utakon bizonyítottan kiemelkedő – nagyon jó, és nemcsak szubjektív szempontok szerint, hanem például a gördülési ellenállást illetően is. A teljesítmény alapján feltételezhetjük, hogy a Goodyear rengeteg energiát fektetett a fejlesztésbe, hiszen csakis egy megfelelően komplex gumikeverék teszi lehetővé az abroncs hatékony gördülését, miközben biztosítja a nedves útviszonyok közötti tapadást is.”

A szakértők a következőképpen összegzik a Goodyear abroncsok teljesítményét: „Nedves és száraz útfelületeken nyújtott kiváló teljesítményével a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 abroncsé a tesztgyőzelem és az ajánlott abroncsok között a „leghatékonyabb abroncs” cím is.”

528025-874204_resize

A Gute Fahrt lenyűgözőnek tartja az abroncs evolúcióját[2]

A Gute Fahrt magazin a népszerű 245/40 R18Y méret nyolc nyári abroncsát tette próbára. A teszten messze a legjobban teljesítő Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 elképesztő teljesítményről tett tanúbizonyságot. Megkapta a Gute Fahrt ajánlását és az összességében legjobbnak minősülő „Nagyon jó +” besorolást is.

Az Eagle F1 Asymmetric 5 volt az egyetlen vizsgált abroncs, amely „Nagyon jó” minősítést kapott a teljesítmény szempontjából releváns valamennyi jellemző esetén: kezelhetőség száraz/nedves útfelületen, ABS fékezés száraz/nedves utakon, vízen felúszás hosszanti/keresztirányban, körpályán haladás nedves úton.

A szakértők véleménye sokat elárul: „Fogalmunk sincs, milyen géniusszal szerződött a Goodyear, de az illető kétségtelenül jó munkát végzett. Az Eagle F1 nedves, nyirkos utakon is legyőzi ellenfeleit. Ugyanakkor száraz útviszonyok között is a legjobbak között láthatjuk.”

 

[1] Auto Zeitung, 5. szám, 2021. február 17. – 1. hely a 10-ből

[2] Gute Fahrt, 3. szám, 2021. február 19. – 1. hely a 8-ból

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: