Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 17. szombat
Autó

Először mutatja meg új FABIA modelljét a Skoda

Először szolgál betekintéssel FABIA modellsorozata negyedik generációjára a Skoda. Az első alkalommal a Volkswagen Csoport MQB-A0 moduláris keresztmotoros platformjának műszaki alapjaira épülő kisautó körvonalait ábrázoló képen a tetővonal utal új arányaira. Az új platform kedvezőbb térkínálatot, illetve a legkorszerűbb vezetői segédrendszerek és connectivity-megoldások alkalmazását teszi lehetővé. A hajtásról a legújabb generációs benzinmotorok gondoskodnak, az új FABIA így egyaránt tökéletes megoldás a fiatal családok és a pályakezdők számára, de második autónak is ideális. Az új Skoda FABIA világpremierjére 2021 tavaszán kerül sor.

A Volkswagen Csoport MQB-A0 moduláris keresztmotoros platformjára váltva a Skoda FABIA minden méretében növekedett elődjéhez képest, az eddig is a FABIA egyik fő erényének számító csomagtere például további 50 literrel bővült. A merevebb karosszériaszerkezet révén az MQB-A0 platform a passzív biztonság területén is további fejlesztésekre kínált lehetőséget, illetve extrafelszerelésként számos olyan vezetői segédrendszert is elérhetővé tett, amelyek eddig csupán a felsőbb járműkategóriákból lehettek ismerősek.

210211_skoda-offers-first-glimpse-of-the-new-fabiaKorszerű benzinmotorok gondoskodnak magasfokú gazdaságosságról és nagy hatótávokról

FABIA sorozata negyedik generációjában a Skoda következetesen korszerű benzinüzemű motorokat alkalmaz. Mindegyik rendelkezésre álló erőforrás a Volkswagen Csoport EVO-motorgenerációjából származik, s magasfokú gazdaságosságukat egyaránt alacsony károsanyag-kibocsátási értékekkel kombinálják. Az új Skoda FABIA minden változata elsőkerékhajtású, az erőátvitel feladatát pedig manuális vagy hétfokozatú, automata DSG sebességváltó látja el, a kisautó így éppúgy kiválóan felkészült a városi közlekedésre, mint a hosszú utazásokra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?