DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Egy ikon újjászületése: az új LEGO® Technic™ McLaren Senna GTR

Izgalmas szuperautó újdonság érkezett a versenypályára. Az új LEGO® Technic™ McLaren Senna GTR a valódi, ikonikus autóhoz hasonlóan velejéig extrém, és a legmagasabb szintű szórakozást nyújtja a sportautók és motorsportok szerelmeseinek, akik a következő építési kihívást keresik.

A McLaren egyedülálló erejét és kifinomultságát a LEGO Csoport tervezési pontosságával ötvözve, a pályára megálmodott szuperautó 830 darabos modellje nem köt kompromisszumot, ha a tervezésről vagy a stílusról van szó. A modell az első McLaren szuperautó, melyet LEGO Technickockák formájában hoztak létre, és úgy terveztek meg, hogy nagyszerű építési élményt nyújtson a 10 éves vagy annál idősebb korosztály számára. 

 LEGO Technic McLaren Senna GTR_side by side



A McLaren Senna GTR egy különleges autó, az elképesztő másolaton pedig megtalálhatók az eredeti funkciók és tervezési részletek, amelyek különlegessé teszik az autót. 

Ez a 32 cm hosszú modell - a V8-as motor mozgódugattyúival, a gyönyörű aerodinamikai formájával, a felfelé nyíló ajtókkal, és a semmihez nem fogható kék színével- mindenkit lenyűgöz, akár kiviszik egy körre, vagy kiállítják, miután elkészült. 

A LEGO Technic McLaren Senna GTR 2021. január 1-től lesz elérhető a LEGO.com oldalon, a LEGO Store üzleteiben és más viszonteladóknál, illetve a McLaren szalonokban.

 42123_LEGO Technic McLaren Senna GTR

„Érdekes kihívás voltegy olyan autótújraépíteni LEGO Technic elemekből, mint a McLaren Senna GTR, amelya velejéigextrém. Ez a versenyautó egy autóhoz sem hasonlít, amelyen valaha dolgoztam. Van néhány különleges részlet rajta, például a forma és az elképesztő hátsó szárny, amelyek eltérő építési élményt nyújtanak. Csakúgy, mint a McLaren elképesztő mérnökei, mi is mindent megtettünk, hogy a végeredmény hű legyen a McLaren Senna GTR művészi kialakításához” – mondta UweWabra, a LEGO Technic vezető tervezője. 

Robert Melville, a McLaren Automotive vezető tervezője hozzátette: „A McLaren Senna GTR tervezéséért felelős csapat szorosan együttműködött a LEGO Csoport tervezőivel, hogy megragadják a fantasztikus szuperautó extrém megjelenését, izgalmát és lényegét a LEGO Technic építők számára.Csakúgy, mint az igazi, a LEGO modell is tele van hihetetlen részletekkel, a hátsó légterelőtől a V8-as motor mozgó dugattyúin át afelfelé nyíló ajtókig.Emiatt ugyanolyan büszkék vagyunk a modellre, mint az igazi autóra.”

A LEGO Technic McLaren Senna GTR a legújabb modell a 2019-es LEGO® SpeedChampions McLaren Senna készlet óta, amely a 2015-ben kezdődő, McLaren Automotive-val kötött hosszútávú együttműködés keretében jött létre. A LEGO építők eddig olyan ikonikus szuperautókat tudtak megépíteni, mint a McLaren P1™, 2017-ben a 720S, és a McLaren Senna 2019-ben.A két márkát egyesíti a mérnöki kiválóságra való törekvés és az úttörő tervezés, amelyek miatt az ilyen modelleket szórakoztató megépíteni egyénileg vagy akár a családdal együtt is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: