DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A közintézmények számára kiváló választás egy automata ajtó!

Az automata ajtók előnyeiről már rengeteget olvashattunk, hiszen manapság széles körben elterjedtek. Most viszont a közintézmények szempontjából vizsgáljuk meg tulajdonságaikat és nézzük meg, hogy ezen intézmények esetében hogyan képes helytállni.

Első a biztonság

A közintézmények szempontjából az egyik legfontosabb dolog a biztonság. Ezen intézmények esetében jelentős anyagi értékekkel kell számolnunk. De nem csupán az anyagi értékek biztonsága fontos, hanem az azt látogatóké is. Ugyanis ezen intézményeknél jelentős nagyságú forgalom van, így a vagyonvédelem mellett a látogatók védelme is rendkívül fontos. Így olyan ajtóra van szükség, amely biztonsági üveggel van ellátva, ezzel garantálva a védelmet.

 https-__www.record.hu_ - 2020 november - Cikk2



Érdemes továbbá érzékeléstechnológiával rendelkező ajtót választani, amely akár távirányítóval is vezérelhető. Ez lehetővé teszi a vevők, sőt a kollégák mozgásának korlátozását is, és távolról is könnyedén zárhatjuk az ajtókat, amellyel például egy esetleges lopás is megakadályozható.

A biztonság mellett a magas forgalomból adódóan kiemelkedő fontosságú a könnyű megközelíthetőség és akadálymentesítés is, így ajtóválasztáskor ezt is vegyük figyelembe.

Költséghatékony működés

A biztonság mellett a másik rendkívül fontos szempont a költséghatékonyság. Ugyanis egy közintézmény általában nagyon kevés forrásból gazdálkodik, így minden egyes forintot meg kell fogni. A hűtés-fűtés szabályozásával pedig rengeteget lehet spórolni. Természetesen ebben az esetben nem csupán az ajtó milyenségét fontos mérlegelnünk, hanem azt is, hogy mi magunk mit tehetünk annak érdekében, hogy a hűtés-fűtés költséghatékonyabb legyen.

Amennyiben lehetőségünk van rá, jó ötlet lehet egy szélforgót elhelyezni az épület bejáratánál, hiszen az ezzel történő energiamegtakarítás szinte azonnal érzékelhető.

Az automata ajtók

A fenti szempontoknak tökéletesen eleget tesznek a modern automata ajtók, amelyeket megtalál a record oldalán!

Érzékeléstechnológiával rendelkeznek, biztonsági üveggel vannak ellátva, így a vagyon- és személyvédelem szempontjából kiváló választásnak bizonyulnak. 

És bár hihetetlenül hangzik, de körülbelül nyolcszor költséghatékonyabbak, mint a hagyományos ajtók. Hiszen működéskor sokkal kevesebb levegő cserélődik, így kevesebb energia szükséges az épület hőmérsékletének megfelelő beállításához, így tehát az automata ajtóval sokkal több energia és pénz spórolható meg.

Ha pedig mindez nem lenne elég, egy automata ajtó lényegesen növeli az adott épület színvonalát. Bármilyen épületről is legyen szó, egy ajtó sokkal modernebbé, elegánsabbá és stílusosabbá képes tenni az egész épületet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: