DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Az IT infrastruktúra-eszközök kivezetésének tudatos módja

Amennyiben a cégünknél esedékessé vált az IT infrastruktúra-eszközök kivezetése, akkor a megoldást tekintve ma már előremutató opciók is rendelkezésre állnak. A cikkben ezekre igyekszünk felhívni a figyelmet.

Vagyis megmutatjuk, miként is néz ki a gyakorlatban az IT infrastruktúra-eszközök kivezetésének fenntartható módja.

Az adott esetben elavulttá váló IT infrastruktúra-eszközöket nem feltétlenül kell a szemétbe dobni

A technika fejlődésének függvényében gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy az egyes IT infrastruktúra-eszközök időről időre egyszerűen elavulttá váljanak. Ez egy természetes folyamat, amit felismerve meg kell oldani a kivezetést a hatékony munkavégzés fenntartása végett.

https-__szerverhaz.hu_ - 2020 október - Cikk1



Persze az a folyamat, amelynek a keretei között kivezetésre kerülnek az egyes eszközök, az még nem feltétlenül jelent megsemmisítést, illetve a szóban forgó rendszerek szemétbe helyezését. Ennél ma már léteznek előre mutató, illetve fenntarthatóbb megoldások is.

Pontosan mit is foglal magába a Teljes Életciklus Management gyakorlata?

Habár valamelyest megváltozott funkcióban, ugyanakkor mégis kifejezetten változatos módon lehet újrahasznosítani az egyébként elavulttá váló IT infrastruktúra-eszközöket. Gyakorlatilag ezt jelenti dióhéjban a Teljes Életciklus Management gyakorlata.

Remek példa lehet erre egyébként többek között a rövid távú bérbeadás, az alkatrészként történő felhasználás vagy akár a felújítás is. Szóval a már kevésbé hatékony és szép lassan elavulttá váló informatikai eszközök is tölthetnek még be hasznos célokat. Mindössze olyan partnert kell találni, aki foglalkozik a kérdéskörrel, és a segítségünkre lehet a megoldást tekintve.

Az IT infrastruktúra-eszközök kivezetésének menete a gyakorlatban

Egy, a területen jártasnak számító partner hathatós segítséget jelenthet az elavult IT eszközök kivezetése kapcsán, és minden bizonnyal szíves örömest vásárolja vissza a korábban használt informatikai eszközöket és berendezéseket.

Egyébként ennél a gyakorlatnál komolyabb hozzáadott értéke lehet a fejlett adattörlő megoldások alkalmazásának is, igazodva természetesen a cégünk adatbiztonsági protokolljához. Ez értelemszerűen kulcsfontosságú annak érdekében, hogy egyetlen adat se kerülhessen illetéktelen kezekbe.

Amennyiben a vállalkozásunknál esedékessé válik a már nem használt és elavult informatikai rendszerek kivezetése, akkor ne csak a megsemmisítésben vagy az egyszerű szemétbe helyezésben gondolkodjunk.

Keressünk inkább olyan szolgáltatót, aki dedikáltan foglalkozik az IT infrastruktúra-eszközök kivezetésével. A velük folytatott együttműködés ugyanis hathatós segítséget jelenthet annak kapcsán, hogy a kivezetéshez egy fenntartható és mindenképp előremutató gyakorlatot alkalmazzunk, ami egyébként minden érintett számára előnyökkel jár.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: