DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A biztonságos vezetésre figyelmeztet Keszthelyi Vivien

Keszthelyi Vivien nem mindennapi videóval hívja fel a figyelmet a közutakon a balesetmentes közlekedésre (Action for Road Safety), és biztat arra, hogy mindenki tesztpályán, ellenőrzött és biztonságos körülmények között tapasztalja meg saját, valamint autója teljesítményének határait.

A zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán tesztelte Keszthelyi Vivien az új Audi A3 Sportbacket és az Audi RSQ8-at, ami a világ leggyorsabb SUV-ja lett. A 19 éves Forma-3-as autóversenyző egyik autót sem kímélte, hiszen ezen a világszínvonalú tesztpályán, a rendelkezésre álló korszerű elemek segítségével, már Magyarországon is lehetőség van arra, hogy a legfrissebb fejlesztéseket próbára tegye.

KeszthelyiVivien_Teszt_ZalaZONE_Audi_RoadSafety (1)



A magyar pilóta a hétköznapokban is fontosnak tartja a felkészültséget, mivel elmondása szerint a közutakon legalább annyi a veszélyes szituáció, mint a versenypályán. Éppen ezért úgy gondolja, hogy az extrém körülmények között való tesztelés rendkívül hasznos lehet a sofőrök megfelelő felkészítésében.   

„Egy tesztpályán mindenkinek lehetősége van arra, hogy biztonságos körülmények között próbára tegye magát, és megtapasztalja, hogyan reagál az autó, miként tapadnak a gumiabroncsok különböző körülmények között” – mondta Vivien.

Hozzátette: az oktatók a tesztpályákon minden eshetőségre felkészítenek, így különböző pályaelemek szolgálnak arra, hogy bemutassák a lehetséges veszélyhelyzeteket szimulált időjárási viszonyok mellett.

A magyar autóversenyző az Audi A3 Sportbacket és az Audi RSQ8-at is extrém körülményeket szimulálva, három különböző pályaelemen tette próbára: a dinamikai felületen (dynamic platform), a kezelhetőségi pályán (handling course) és az idén májusban átadott fékfelületen (breaking platform). Az alapokat az AVL ZalaZONE szakmai programjai biztosították, amelyek először a zalaegerszegi tesztpályán kerültek alkalmazásra a német márka autói számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: