DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Felfrissült a Kia Stinger

A Kia Motors nyilvánosságra hozta a felfrissített Stinger első fotóit. Az ötajtós sportszedán megjelenése is módosult; a változások még hangsúlyosabbá teszik a Stinger gran turismo karakterét, miközben az utastéri anyagminőség is szintet lépett, és a színválaszték is kibővült.

A megújított modell - amely koreai változatában mutatkozott be elsőként – kívül és belül is átalakult. A külső feltűnőbb, hatásosabb és a korábbinál személyre szabhatóbb is lett, belül kényelmesebb az utastér, frissek a formák, magasabb minőségűek az anyagok, és megújult az infotainment rendszere is.

Kia Stinger 2



Karim Habib, a Kia Motors alelnöke és a márka vezető formatervezője elmondta: “A Stinger eleganciát sugárzó kényelmes, hosszú távok megtételére is alkalmas autó. A felfrissített modell a három éve bemutatott gran turismo alapra épül, de minden részletében modernebb, finoman agresszívabb is lett, amitől még inkább hatásosabb a jelenléte az utakon. A beltér is szintet lépett: anyagai, technológiái, formái és szolgáltatásai mind megerősítik a modell hagyományos utazóautó értékeit.”

Modernebb, izmosabb megjelenés

A Stinger orrán, a jellegzetes tigrisorr hűtőmaszk új, többlencsés LED fényszórók között ül, az új vonalú menetfények szintén diódásak. A lámpák, ha nem világítanak, a korábbiaknál sötétebb és keskenyebb hatásúak, ugyanakkor határozottan előre irányuló világítási képük kifejezetten high-tech jellegűvé formálja a Stinger orrképét.

Kia Stinger 4

A hátsó fények szintén frissek, így a világítási kép is új. Az autó teljes hátsó részén keresztülhúzódnak, így mintegy légterelőként is hatnak. Az irányjelzők egyenként tíz LED-ből állnak össze, fényképük a kockás zászló mintájával csempész egy kis versenyhangulatot a hátsó képbe.

Az erősebb változatok vásárlói mostantól nagyátmérőjű fényes kipufogóvégeket, és hatékonyabb, látványosabb hátsó diffúzort is választhatnak Stingerükhöz.

A keréktárcsák választéka egy 18 és egy 19 colos alufelni-készlettel bővült, formáik kiemelik a Stinger sportos utazóautó karakterét. A színkínálatban egy új árnyalat jelenik meg a világ legtöbb piacán.

Most először a Stinger kétféle, a külső megjelenést módosító csomaggal is elérhető. A nagyobb teljesítményű változatokhoz megrendelhető Dark Package részeként fényes fekete a diffúzor kerete, feketék a nagyátmérőjű kipufogóvégek és a csomagtérajtó Stinger felirata is. Kizárólag az Egyesült Államok piacán új Black Package is elérhető, ezzel még agresszívebbé tehető a Stinger megjelenése: 19 colos matt fekete keréktárcsák, hátsó szárny, fekete tükörházak és fekete sárvédő-díszítések.

Kia Stinger 3

Magasabb minőségű utastér, új színek, és friss infotainment képernyő

Az öt utasnak is kényelmes beltér szerkezete és felépítése alapvetően változatlan maradt, de sok a finoman felfrissített részlet. A látványt és az anyaghasználatot érintő módosítások fő célja a Stinger túraautó-értékeinek kiemelése a minőségérzet fokozása mellett.

A kormány alsó részének fémes burkolata a mostantól teljesen digitális, nagyfelbontású 7.0 colos műszeregység keretével harmonizál. A középső visszapillantó keret nélküli, így az eddiginél szélesebb a látótere is.

Felszereltségtől függően a műszerfal és az ajtók kárpitvarrásai kontrasztos színűek, míg a középkonzolra alu-, vagy szénszál-hatású dekorelemek rendelhetők. A felfrissített infotainment és navigációs rendszer 10.25 colos középkonzoli érintőképernyőjének környezete és a műszerfal frontrésze is fényes fekete. A hangulatvilágítás szintén megújult, mostantól 64 árnyalat állítható be.

Kia Stinger 5

Piactól függően a Stinger egy új beltéri árnyalattal és friss, választható anyagokkal is megrendelhető. A koreai vásárlók új, egyszínű sötétbarna kárpitozást is rendelhetnek, puha, gyémántmintás tűzésű nappabőr ülésekkel. A világ más piacain a már meglévő kárpitkínálat mellett újdonság a Saturn fekete, a vörös, és a bézs bőr. A Saturn fekete belsőhöz fekete szarvasbőr ülések járnak, kontrasztos vörös, a fém óraszíjak mintáját utánzó varrással.

További részletek hamarosan

A megújult Kia Stinger forgalmazása Koreában már 2020 harmadik negyedévében megkezdődik, a külföldi értékesítés később indul. Hamarosan újabb információk is érkeznek majd a megújult hajtásláncokról, és a technológiai részletekről.

image006

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: