DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Jeep „zöld” forradalom: érkeznek az első plug-in hibridek

Felvirradt a Jeep® „zöld” forradalmának hajnala, hamarosan megérkeznek az európai piacra a kiemelkedő képességű terepjáróiról ismert márka első plug-in hibrid modelljei.

A  virtuális  sajtótájékoztató  keretében debütáló  új  Renegade 4xe, valamint az új Compass 4xe párosa a Jeep® olaszországi gyárának szerelőszalagjain készül, és globális kihívást támaszt versenytársaival szemben. A magyarországi márkakereskedésekben szeptembertől rendelhető 4xe SUV modellek egyenes folytatását jelentikaJeep® több  évtizede töretlen fejlődésének. Egyszerre képviselik a szabadság, a kaland,az eredetiség és a szenvedély alapvető értékeit, illetve erősítik a márka hírnevét világszerte. A Renegade 4xe és a Compass 4xe a Jeep® válasza a fenntartható jövő kihívásaira. A plug-in hibrid modellek bevezetése, és az általuk meginduló elektromos átállás révén a világhírű gyártó meghatározó lépést tesz a modernizációirányába. 

Jeep__4xe (5)



Rendkívül fejlett hajtásrendszerű hibrid terepjáróival a Jeep® a vezető szerep megszerzésére törekszik a környezetbarát prémium technológiák területén.A bemutatkozó 4xe SUV-k a plug-in hibrid technológia jóvoltából garantálják a Jeep® családban megszokott kiváló teljesítményeket, kimagasló vezethetőséget és kényelmet. A „4xe” emblémával jelölt modellek közös értékei közé tartoznak a takarékosságot, a kitűnő menettulajdonságokat, illetve a környezettudatosságot szolgáló megoldások. A Renegade 4xe és a Compass 4xe kettőse a zajtalan suhanás szabadságának természetközeliségén túl a vezetési élmény új szintjét biztosítja a legkedvezőbb üzemanyag-felhasználás, valamint a kimagasló off-road képességek mellett. Az új plug-in hibridtechnológia károsanyag-kibocsátástól mentes üzemmódot biztosít a Jeep®4xetípusai számára. A Renegade 4xe és a Compass 4xea világ minden pontján megnyugtatóan nagy hatótávolsággal, egyszerű tölthetőséggel,ésagondtalan utazás élményével szolgálja használóit.

Jeep®: „zöld” teljesítmény és hatótávolság

A Renegade 4xe és a Compass 4xe egyaránt kompromisszumoktól mentes hibrid megoldást kínál. Tehetik, hiszen aJeep® a  létező  legfejlettebb  technológiák  alkalmazásával  emelte  új  szintre  4xe  jelzésű szabadidőautóiképességeit. A  plug-in  hibrid hajtásrendszer műszaki alapjaira építkezve rendkívüli SUV-k  születtek.  Az  új  terepjárók megnövelt teljesítménnyel, fokozott biztonságot garantáló fejlesztésekkel, folyamatosan rendelkezésre álló összkerékhajtással, hibrid üzemben kevesebb,mint 50g/km széndioxid (CO2) kibocsátással járulnak hozzá az élvezetes, egyben fenntartható autózás élményéhez.Látványosteljesítményeiket a 4xe jelzésű SUV-k egy 1,3  literes  benzines  turbómotor,  valamint  a hátsó kerekek  között  elhelyezett  villanymotor  segítségével  érik  el. Az  önmagában  is  hatékony  turbóaggregátteljesítménye kiviteltől függően 130 vagy 180 lóerő. Az elektromos motorezt  egészíti  ki  60  lóerővel.

Jeep Compass Limited_4xe (12)

A Renegade 4xe és a Compass 4xe a 'Limited'verzióban összesen 190, a 'Trailhawk', valamint az 'S'változatban 240 lóerő leadására képes. A hibrid hajtás teljesítményéhez a belsőégésű motor 270, az elektromos erőforrás 250 newtonméter nyomatékkal járul hozzá. A két motor együttes használata így kiemelkedő menetteljesítményeket és vezetési élményt eredményez. Az erősebb modellek álló helyzetből  kevesebb,  mint  7,5  másodperc  alatt gyorsulnak  óránként  száz  kilométeres  sebességre.  Ugyancsak  fontos,  hogyatisztán  elektromos  hajtással óránként akár 130 kilométeres sebességgel is haladhatunk, a hibrid üzemben elérhető végsebesség pedig 200 kilométer/óra.A Jeep® kiemelt figyelmet szentel a természeti és a városi környezet védelmének. A márka elkötelezettségét jelzi,  hogy  a  plug-in hibrid modellek fejlesztése során fontos szempont volt a tisztán elektromos üzemű hatótávolság  maximalizálása.  A törekvések  elérték  céljukat,  aRenegade  4xe  és  a  Compass  4xe  zéró károsanyag-kibocsátást garantáló akkumulátorairatámaszkodva mintegy 50 kilométer megtételére képes.

Jeep Renegade TH_4xe (8)

A 11,4 kWh kapacitású akkumulátorokmenet közben vagy külső forrásból egyaránt tölthetők. Az új Jeep® modelleket  választók  számára  nagy  könnyebbséget  jelenthet,  hogy  aRenegade  4xe  és  a  Compass  4xe otthoni elektromos töltéséhez elegendő egy hagyományos háztartási csatlakozó. Természetesen emellett mindkét plug-in hibrid modell tölthető a kiváló hatásfokú fali töltőegység, a Wallbox segítségével, illetve a nyilvános töltőpontokonis.Az új hibrid technológia a nehéz körülmények között is érezteti hatását. A Jeep® 4xe modelljei a benzines és az elektromos hajtásrendszer együttes alkalmazásából adódónagyobb forgatónyomaték révén az eddiginél is magasabb szintű terepjáróképességgel dicsekedhetnek. Mindezt úgy, hogy a plug-in hibrid rendszerben a hátsó tengelyt nem hagyományos kardán, hanem a kifejezetten erre a célra szolgáló villanymotor hajtja. A két  tengely így  teljesen  különválasztható  egymástól,  azaz  a  rájuk  jutó  forgatónyomaték  egymástól függetlenül,   hatékonyabban   szabályozható,   mint   a   mechanikus   megoldásoknál.   Szükség   esetén   az elektromos hajtóerő késlekedés nélkül juthat el a hátsó kerekekhez.

Kontrollált vezetésigény szerint

A Renegade 4xe és a Compass 4xe különleges lehetőségeket tartogat. A belsőégésű és az elektromos motor együttműködése lehetővé teszi, hogy mindkét Jeep® modellben három vezetési mód közül válasszunk.

Hibrid: ez az üzemmód a teljesítmény optimalizálásával gondoskodik a lehető legcsekélyebb üzemanyag-felhasználásról. A belső égésű motor és a villanymotor párosa az út jellegétől függően működik együtt,fékezés során visszanyerve a mozgási energiát.Elektromos: a tisztán elektromos üzem hozzávetőlegesen 50 kilométer megtételét teszi lehetővé károsanyag-kibocsátás nélkül.

HP_Jeep__4xe (7)

E-Save: a belső égésű motor,a vezető döntésétől függően menet közben szinten tartja vagy növeli az akkumulátor töltöttségét.

A plug-in hibrid rendszer által kínált alapvető üzemmódok hármasát a Jeep® különleges funkciókkal egészítette ki.

Sport: a motor, a kormányzás, és a gázpedál beállításain keresztül az autó kezelhetőségét a sportosabb teljesítményhez igazítja.

E-Coaching: a hatékony energiagazdálkodás érdekében figyelemmel kíséri a vezetési stílust.

Intelligens töltés: lehetővé teszi, hogy a töltési folyamatot a jármű UConnect fedélzeti rendszeréről, illetve a vezető okostelefonjáról vezéreljük.

Az autós hírek támogatója az Aquaprofit Zrt.

Aquaprofit_banner_728x90

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: