DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Az e-mobilitás ünnepe: Elektromos Járművek Világnapja

Az ABB és a Green.TV által kezdeményezett Elektromos Járművek Világnapja világszerte az e-mobilitás ünnepe lesz. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a jelenlegi és leendő elektromos jármű vezetői, valamint a helyi közlekedési hatóságok és flotta üzemeltetők kulcsfontosságú szerepére a fenntartható közúti szállítás és a mindenki számára elérhető zéró-kibocsátású jövő megteremtésében.

Ezt a napot minden évben megtartják majd, hogy ezzel is megerősítést nyerjen, milyen fontos szerepe van a megbízható és gyors töltő- infrastruktúrának, az elektromos közműhálózat fejlesztésének és a megújuló energiatermelés hálózatba integrálásának egy alapjaiban fenntartható közlekedési rendszer kialakításában.

ABB_to_celebrate_e-mobility_with_launch_of_World_EV_Day



Frank Muehlon, az ABB E-mobilitási Infrastruktúra-Megoldások globális üzletágának vezetője szerint: „Szükségszerűvé vált egy új elektromos és fenntartható mobilitási modellre való áttérés. Az ABB Energetika divízió zéró kibocsátást célzó küldetésének része, hogy élen jár ennek az átmenetnek a megvalósításában. Az ABB örömmel vállal vezető partnerséget egy olyan világnapon, amely elismeri és méltatja az e-mobilitási megoldások fontosságát az egész világon.”

Az ABB egyedülálló villamosítási szakértelmével és az elektromos járművek töltési megoldásainak globális piacvezetőjeként több mint 14 000 DC gyorstöltőt értékesített több mint 80 országban, és ezzel tökéletes iparági partnere az Elektromos Járművek Világnapjának. Az ABB a fenntartható közlekedési megoldások nemzetközi elterjesztésében szerzett érdemeiért nemrég vehette át a Global E-mobility Leader 2019 díjat.

Ade Thomas, a Green.TV médiavállalat alapítója hozzátette: „Örülök, hogy az ABB-vel együttműködve elindul egy izgalmas utazás egy fontos dátum intézményesítésére az e-mobilitás globális naptárában.   Az Elektromos Járművek Világnapja az e-mobilitás ünnepnapja lesz, ami alapvető eszköz és iránymutató a mindenki számára elérhető szén-dioxid-mentes közlekedés jövőjének népszerűsítésében.”

Az Elektromos Járművek Világnapja együttműködik az e-mobilitás területén tevékenykedő más partnerekkel és vezetőkkel is, hogy az első EV Világnapot egy világméretű mobilitási mozgalom első lépésévé tegyék.

A további partnerek között szerepel az elektromos járművek, és a hozzájuk kapcsolódó technológiák gyártója, a Mahindra Electric Mobility, a Liberty Charge, amely az Egyesült Királyság lakóövezeteiben az e- járművek utcai töltéséhez szükséges energiaellátást és hálózati kapcsolódást biztosító infrastruktúrát támogatja, valamint a Volta Trucks, minden elektromos teherautó gyártója.

Mahesh Babu, az indiai székhelyű Mahindra Electric Mobility Limited ügyvezetője és vezérigazgatója elmondta: "Büszkék vagyunk arra, hogy a Green.TV-vel együttműködve indítjuk útjára az Elektromos Járművek Világnapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható mobilitás fontosságára, és hogy az ügyfelek világszerte az e-mobilitást mellett tegyék le voksukat.”

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális mérnöki vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 144 000 tehetséges munkatársa garantálja.  www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: