DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Tervezz álomautót, fagylalt lesz a jutalom!

Május utolsó vasárnapján rajzaikkal is fizethetnek a gyerekek. Minden alkotás egy gombóc fagylaltot ér Balatonfüred egyik legjobb cukrászdájában.

A gyereknapi akcióban olyan „álomautót” rajzolhatnak az óvodások, kisiskolások, amellyel a család szívesen körbejárná a Balatont.  Az utazást népszerűsítő akciót Füred Kapitány, a balatoni mesehős és barátai szervezik, de szorosan együttműködnek a világ egyik legnagyobb rajzversenyével is, amelyen 13 év alatt,  6.2 millió gyerek vett részt a világ száz országából!   A kampányban arra szeretnének rávilágítani, hogy a rajzolásnak és a szabadban való játéknak is fontos szerepe van a gyerekek személyiségfejlődésében. – mondta Éskovács Péter, a kampány egyik szervezője.

toyotacooby



Hol válthatók be a rajzok fagylaltra?

Az akció szervezői arra szeretnék rávenni a családokat, hogy ezen a napon kiránduljanak és igazi „kincsvadászok” módjára fedezzék fel a Balaton természeti értékeit. Ennek kiváló kiindulópontja lehet a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó. A cég tulajdonosa, Márton Sándor már több díjat is nyert fagylaltjaival. Itt kapható például az Annabáli csemege névre keresztelt finomság, amelyet  a Balaton legjobb fagyijának is megszavaztak 2018-ban.

Aki nem tudja leadni gyereknapon rajzát, annak sem kell elkeserednie.  Június 15- ig erre a linkre kattintva online is leadhatók az alkotások. A legjobbak bekerülnek majd az európai döntőbe. A győztes Japánba is elutazhat. A szülőknek azt ajánlják a szervezők, hogy figyelmesen olvassák el  a linken található pályázati kiírást, mert csak így van esély a győzelemre.

Az autós márka hivatalos kampányától függetlenül Füred Kapitány különdíjakat is kioszt majd.  Ennek köszönhetően két mesebeli autót is megszerezhetnek a legjobb rajzokat készítő balatoni gyerekek. Ilyen a legendás Vissza a jövőbe című film DeLorean típusú járműve és Scooby Doo teherautója, amelyet a világhírű rajzfilmből ismerhetnek a gyerekek.

Miért fontos a rajzolás és az utazás már kisgyermekkorban is?

Pszichológusok szerint a rajzolás segít élményfeldolgozásban, a feszültség levezetésben, az iskolai kézírás előkészítésében. „A szabadban való játék ugyancsak fontos a gyerekek testi fejlődése szempontjából. Az izomzat, az idegrendszer, de még a keringési rendszer is jelentősen fejlődik a kültéri mozgásoktól. Mindez különösen fontos a gyerekek számára a majdnem két hónapos bezártság után.” – olvasható a szervezők közleményében.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: