DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A rendőrség válaszolt: A kijárási korlátozások alatt is autózhatunk

A rendőrség reagált a tegnap általunk is taglalt kérdésre, vagyis hogyan autózhatunk mi, magyarok a kijárási korlátozások ideje alatt. Nem olyan szigorúak, mint gondoltuk.

Tegnap járta be a magyar sajtót a kormány új rendelete, ami szerint szombattól további korlátozásokat vezetnek be a koronavírus-járvány lassítása érdekében. A több paragrafust meghaladó dokumentum az autózásra is kitért, de a leírtakat többféleképpen lehetett értelmezni. A Totalcar megkeresésére a rendőrség értelmezte a leírtakat, így mi is leközöljük a pontosítást. Enyhébbek a korlátozások, mint ahogy azt a tegnapi cikkünkben leírtuk.

 11578_246089_500x300



Fontos kihangsúlyozni, hogy a kijárási korlátozás nem tilalmat jelent, így a rendelet a gépjárművek mozgását nem korlátozza. Egy gépkocsiban az egy háztartásban élők tartózkodhatnak, ők azonban közösen is kimozdulhatnak a természetbe. A hobbiautózást nem javasolják, azonban olyan helyekre nyugodtan elutazhatunk, ahol másoktól megtartható az 1,5-2 méteres távolság, és ki tudjuk élvezni a jó időt.

Bár a korlátozások megszegése súlyosabb esetben pénzbüntetést vonhat maga után, ha az alapvető szabályokat betartjuk, a rendőrség sem fog minket zaklatni. Kihangsúlyozták, hogy "megnyugtató, segítő, empatikus és lojális intézkedésekkel" sarkallják ezek betartására a lakosságot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: