DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Bemutatkozik az új BMW M340i xDrive Touring

Az újdonság 2019 novemberében a limuzin és Touring karosszériaváltozatban egyaránt elérhető BMW M340i First Edition különkiadással ünnepli piaci premierjét, külön-külön egy 340 darabban készülő limitált szériaként.

A portfólió trónján álló második csúcsmodell bemutatkozásával az új BMW 3-as sorozat minden eddiginél sportosabb fokozatba kapcsol: 2019 novemberében az új BMW M340i xDrive limuzin mellé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,0 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 160 – 168 gramm / km) az új BMW M340i xDrive Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,2 – 7,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 163 – 172 gramm / km) is megérkezik. Az újdonság hajtáslánc- és futómű-technológiáját a BMW M GmbH zárt versenypályákon edződött tervezőmérnökei fejlesztették ki, amelyhez jellegzetes karosszériajegyek, exkluzív alapfelszereltség és a vezetés élményének intenzitását fokozó műszerfal-elrendezés társul. 2019 novemberében a limuzin és a Touring karosszériaváltozat egyaránt a BMW M340i First Edition különkiadás piaci premierjével indul, külön-külön egy 340 darabban készülő limitált szériaként, rendkívül izgalmas kiegészítőkkel és felszereltségi tételekkel felvértezve.

bmw_4



Az új BMW M340i xDrive limuzin és az új BMW M340i xDrive Touring egy modellben testesti meg a bajor prémiumgyártó azon legendás, sportosan vezethető esszenciáját, amely immár több mint negyven éve emeli riválisai fölé a BMW 3-as sorozatot. A lebilincselően agilis kezelhetőséget ígérő, első 3-as BMW 1975-ben debütált a nagyközönség előtt, a Touring karosszériaváltozat pedig – amely elsőként a BMW 3-as sorozat második generációjával gurult színpadra – a BMW ikonikus vezethetőségét iránymutató sokoldalúsággal párosította. Az erőteljes motorok (főként soros hathengeres felépítéssel), a folyamatosan finomhangolt futómű-technológiák és a 3-as BMW-ben bemutatott intelligens összkerékhajtás kombinációi azóta is rendhagyó vezetési élmény képében öltenek testet.

A legújabb nemzedék érkezésével párhuzamosan a BMW M divízió minden korábbinál átfogóbban fejlesztette tovább a 3-as BMW-t: a 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor, a BMW M sport differenciálmű, a változó áttételű sport kormányművel szerelt BMW M sport futómű, a BMW M sport fékrendszer, illetve a jármű körüli légáramlatot optimalizáló BMW M karosszéria-kiegészítők tökéletes összhangja a maximális menetteljesítményt szolgálja. Az új BMW M340i xDrive limuzin 4,4 másodperc alatt, az új BMW M340i xDrive Touring pedig 4,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, amely mindkét karosszériaváltozat esetében 0,5 másodperccel gyorsabb az előző nemzedék csúcsmodelljeinél.

Részletek és fotók ezen a linken!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: