DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Felvillanyozó jövőt ígér a Lexus

A világ legzöldebb vezető luxusautógyártója a Lexus izgalmas, a Tokiói Autószalonon debütáló tanulmányautóról osztott meg részletfotót – ez lehet a márka első akkumulátoros elektromos autója?

A világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásával a városi kompakt modelltől a prémium szedánokon és változatos méretű SUV-okon és crossovereken át a szupersportkupékig minden szegmensben jelenlévő Lexus európai eladásainak mára 95%-át teszik ki a hibridek. Abszolút zöld, hidrogén üzemanyagcellás elektromos tanulmányt már láttunk a márkától, az október 24. és november 4. között megrendezett Tokiói Autószalonon ugyanakkor egy akkumulátoros elektromos modell is debütál.

Tokioi_Autoszalon_BEV_2



Az elektromos hajtási és az önvezetési technológiák folyamatos fejlődésének előnyeit bemutató jármű nem csupán bepillantást enged a Lexus elképzeléseibe, biztató képet vázolva fel azok számára, akik ugyanúgy rajonganak a vezetés öröméért, mint a luxus kényeztetéséért, de ha igazak a hírek, hamarosan az országutakon is találkozhatunk majd vele.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: