DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A vászonkép készítés titkai

Napjainkban elég sok cég végez hasonló tevékenységet. Mondhatni divat az is, hogy valami olyan tevékenységbe is belekezdnek a nagyobb bevétel miatt, amihez nem is igazán értenek. Ezen természetesen Te, mint megrendelő bukhatod a legnagyobbat. Tehát légy résen, vannak árulkodó jelek, amelyekkel könnyen kiszúrhatod a szakmaiatlan versenyzőket. A jelek figyelembevételével eljuthatsz ahhoz a céghez, aki a legtöbbet és magas minőségben képes kihozni a digitális felvételeidből.

Minőség

Ez egy kétoldalú dolog. Egyrészt szükséges az, hogy a te fotód jó felbontással rendelkezzen. Fontos az is, hogy a kép ideális fényviszonyok mellett készült-e. Tehát ahhoz, hogy szép vászonképet készíthessenek neked, megfelelő felvételre is szükség van.

A minőség további része már a szalonon múlik, amire a munkát bízod. Szükséges, hogy odafigyeljenek a munkájuk során. Például ne maradjon le a családi fényképről készült vászonfotóról senki sem. Legjobb, ha a megbízott vállalkozás nézőképet is bocsát a számodra, amelyet a nyomtatás megkezdése előtt magad is ellenőrizhetsz.

A minőséget természetesen a munkájuk mellett az ahhoz felhasznált alapanyagok is befolyásolják. Te ezeket nem választhatod meg, csak az azokból kihozott eredmények láttán tájékozódhatsz.

Vászonkép Szalon_Október19_LM2



Javítás, keretezés

Egy gyengébb minőségű felvétel jó kezekbe kerülve, némi retusálás vagy effektezés segítségével új életre kelhet. Egy profi vászonkészítő csapat segítségét ebben is megkapod. Az elkészült munkákat legtöbbször vakrámázni szokták. A technológiának köszönhetően olyan megjelenésű képekhez juthatsz, mint amelyek a galériákban a falakon lógnak.

A vászonnyomat az a vászondarab, amelyet tekercses nyomtatóval nyomtattak. A vakrámázás során ez egy keményfa keretet kap, amelynek köszönhetően falra kész dísztárgy formájában jelenik meg. A keret mérete legtöbbször 2 vagy 4 centiméteres. Tehát ennyire fog a fal síkjától kiemelkedni az elkészült mű. Nagyon divatosak a több részes kép kombinációk. Ezek választásával abszolút egyedi és művészi, nagyon látványos képeket lehet készíttetni.

Garancia és szállítás

Az egyedi készítésű termékekre általában nem vonatkoznak a garancia általános feltételei. Azonban van olyan szalon, ami munkájára száz százalékos garanciát vállal. A garancia méretre, minőségre és színekre is vonatkozik. Kérésedre csak visszaküldöd a terméket, és újra elkészítik neked, vagy akár az árát is visszakérheted.

Általában pár napon belül elkészülnek a lenyomatok, amelyek akár személyes átvétellel vagy futárszolgálat szállításával is hozzád kerülhetnek. A szalon gondoskodik arról, hogy a képed biztonságosan csomagolva legyen, hogy az a szállítás során se sérülhessen meg. Az ünnepi kavalkádok idején az elkészítési időtartam hosszabbodhat. Megrendelésedet, bármilyen alkalomra is készüljön, sose az utolsó pillanatra ütemezd. Inkább legyen napokkal korábban a kezedben, mint napokkal később. Keresd a Vászonkép Szalont a tökéletes képért!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: