DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Monte Carlo felszereltséget kap az új Skoda

A népszerű Monte Carlo felszereltségi szinttel bővíti új Scala kompakt modellje palettáját a Skoda. Az új kivitel tisztelgés az autógyártó nagysikerű rali-történelme előtt, s markáns fekete elemeivel, illetve a fekete hátsó „Skoda” felirattal még sportosabb megjelenést kölcsönöz a dinamikus Scala számára. A modellsorozathoz rendelkezésre álló minden motorváltozattal rendelhető Scala Monte Csrlo premierjére szeptemberben, a Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) alkalmával, az első ügyfélkiszállításokra pedig 2019 negyedik negyedévében kerül sor.

A Skoda kompaktmodelljeinek sportos lifestyle-változatai immár hagyományosan a Monte Carlo elnevezést viselik. A Monacói Hercegség e városrésze a fényűzés és ragyogás mellett mindenekelőtt több mint egy évszázados versenysport történelméről is jól ismert, a rali-világbajnokság aktuális versenynaptárának leggazdagabb hagyományokra visszatekintő futamát immár 1911 óta rendezik meg. A Skoda szintén a Monte Carlo Ralin ünnepelhetett többet is versenysport-történelmének legnagyobb sikerei közül, 1936-ban például a Skoda Popular Sport a második helyen végzett kategóriájában, 1977-ben pedig a Skoda 130 RS szerezte meg a kategória első és második helyét, de a Skoda Fabia raliváltozatai is különösen sikeresnek bizonyultak itt. A Skoda Scala Monte Carlo e versenysport-hagyományokat idézi, a legendás autókra és diadalokra emlékezve.

190902-skoda-scala-monte-carlo-1



Amint Oliver Stefani, a Skoda Design vezetője kiemelte: „Új Monte Carlo változatával még jobban ki kívánjuk hangsúlyozni a Skoda Scala sportos és dinamikus karakterét. A fekete Monte Carlo elemek, a nagyméretű könnyűfém keréktárcsák és a jól csengő név egyaránt nagysikerű raliversenyautóinkkal teremtenek kapcsolatot és még célzottabban egy fiatalabb, a sportosságot és az érzelmekben gazdag lifestyle-dizájnt értékelő vásárlói célcsoportot szólítanak meg.”

190902-skoda-scala-monte-carlo-4

Sportos fellépés és markáns fekete elemek

Számos fekete eleme kölcsönöz még sportosabb megjelenést a Skoda Scala Monte Carlo számára. A teljes-LED fényszórók által közrefogott, markáns Skoda-hűtőrács szegélye fényes fekete bevonatot kap és az átdolgozott első lökhárító egyes részei is feketék, a „Skoda” felirat pedig – amelyet a Scala Európában a márka első sorozatgyártású modelljeként hordoz a Skoda-embléma helyett csomagtérajtaja közepén – a Skoda Scala Monte Carlo esetében ugyancsak fekete. Oldalnézetét ugyancsak fekete, 17 col peremátmérőjű – extrafelszerelésként pedig 18 colos – speciális Monte Carlo dizájn szerinti könnyűfém keréktárcsák, illetve a külső visszapillantó tükrök fekete házai és az oldalküszöbök szintén fekete borításai határozzák meg.

A modellsorozathoz rendelkezésre álló mindegyik motorváltozattal kapható Monte Carlo felszereltségi változatában a Skoda Scala már alapkivitelben sötétített oldalablakokkal (Sunset), panorámatetővel és fekete tetőlégterelővel kiegészített, meghosszabbított hátsó szélvédővel készül. A Scala különleges plakettel is megjelölt, új csúcsmodelljének sportos megjelenését fekete hátsó diffúzorelem, fekete típusfeliratok, illetve teljes-LED hátsó lámpák teszik teljessé.

190902-skoda-scala-monte-carlo-5

Sportülések és bőrbetétek teszik nemessé az utasteret

A Skoda Scala Monte Carlo beltere szintén hangsúlyosan dinamikus stílusú. Az integrált fejtámlával kiformált sportülések állítható magasságúak és speciális Monte Carlo kárpit borítja őket, de a dekorbetétek és a műszeregység is sajátos dizájnnal jelennek meg. A multifunkciós sportkormányt perforált bőrrel vonják be, s akárcsak a sebességváltókar és a kézifékmarkolat, vörös varrások díszítik. A LED-technikájú hangulatvilágítás szintén vörös színben világítja meg a középkonzolt, a lábteret, valamint az ajtók rakodórekeszeit és belső kilincseit. A műszerfal légbefúvó nyílásai krómhatásúak, LED-technikájú olvasólámpák is rendelkezésre állnak, s alumínium-dizájn pedálborítások, különleges lábszőnyegek, a küszöbléceken „Scala” felirat és fekete tetőkárpit teszi teljessé a sportos belső hangulatot.

A Skoda szeptember 10. és 22. között a 2019-es Frankfurti Autószalonon (IAA), a 3.0 pavilon A11-es standján mutatja be első ízben a szakmai látogatók és a nagyközönség előtt új Scala Monte Carlo modelljét, a piaci bevezetés 2019 negyedik negyedévére várható.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: