Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 22. szombat
Autó

Budapestet is útba ejtik a Nemzetközi Mini Találkozóra utazó műalkotások

2019. július 25-én egy klasszikus Mini kabrió és egy kortárs MINI Cooper kel útra Görögország fővárosából, hogy tizenöt napon át tartó utazásuk céljába érkezve megnyissák a nagy-britanniai Bristolban az idei Nemzetközi Mini Találkozót.

A klasszikus Mini rajongói 2019. augusztus 8-11. között a nagy-britanniai Bristol városát tekintik majd a világ közepének, hiszen az évről évre megrendezett Nemzetközi Mini Találkozónak (IMM – International Mini Meeting) idén a szigetország egyik legnagyobb kikötővárosa ad otthont. A brit prémiumgyártó fennállásának hatvanadik évfordulóját ünneplő fesztivál a Bristol külvárosában álló Easter Compton területén gyűjti egybe a világ minden tájáról érkező rajongókat, akik közül a legtöbben klasszikus Mini vagy kortárs MINI modellel gurulnak be a négynapos hétvége helyszínére. A MINI CLASSIC mindeközben a #ROADtoIMM19 hashtag mögé szervezett európai körutazás folyamatos online közvetítésével hozza fesztiválra éhes hangulatba a rajongókat, a Nemzetközi Mini Találkozó világméretű népszerűségét és korszakokon átívelő rajongását éltetve ezzel. Az Athénból Bristolba vezető, tizenöt napon át tartó utazást egy klasszikus Mini kabrió és a márka feltámasztása után gyártott elsőgenerációs MINI Cooper egy eredeti példánya fej-fej mellett teszi meg.

P90360350_highRes_roadtoimm19-map-of-t_resizeAz öreg kontinensen keresztülvezető utazásnak két egyedi, speciálisan felkészített négykerekű vág neki: a kiválasztott modelleket CHEBA, a Bristolban élő underground-művész álmodta összehasonlíthatatlanul egyedire. Az alkotó mindkét karosszériát lökhárítótól csomagtérajtóig és keréktárcsáktól vászontetőig fényesen vibráló színmintába borította, amelynek köszönhetően a műalkotások a brit prémiumgyártó klasszikus és kortárs történetének összefonódását testesítik meg. A klasszikus Mini kabrió és a kortárs MINI Cooper párosát egy MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hibrid modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,4 – 2,5 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,4 – 13,7 kWh; kombinált károsanyag-kibocsátás: 55 – 56 gramm / km) kíséri végig az úton, amely tavaly már bizonyította hosszú távú megbízhatóságát az Észak-Amerika és Tűzföld között húzódó Panamericana meghódításakor.

A július 25-én induló és augusztus 8-án célba érkező európai utazás a klasszikus Mini feltalálója, Sir Alec Issigonis előtt tiszteleg, aki görög, brit és német felmenőkkel rendelkezett. A kreatív helykihasználás és az agilis vezetési élmény kettős koncepciójára épülő, innovatív kisautó hatvan esztendővel ezelőtt látott napvilágot, a klasszikus Mini járműtervezési vezérelvei pedig mára a világ összes metropoliszát meghódították. A MINI CLASSIC tíz európai nagyvárosba kalauzolja el a #ROADtoIMM19 hashtaggel közvetített páratlan utazást: az Athénból induló duó Szófiába, Belgrádba, Budapestre, Pozsonyba, Bécsbe, Prágába, Drezdába és Rotterdamba is ellátogat, mielőtt begurul Bristolba. Utazás közben a klasszikus Mini kabrió és a kortárs MINI Cooper számos megállót ejt meg, hogy találkozzon a legnagyobb MINI klubokkal és más márkák rajongótáborával. Lipcsében például a Trabant-rajongók is találkozót szerveznek az öreg kontinenst átutazó párossal, hiszen a kelet-németországi városképeket évtizedeken keresztül meghatározó kultuszautó mára a Mini modelljeihez hasonlóan klasszikus korba lépett.

P90360352_highRes_classic-mini-convert_resize

A Nemzetközi Mini Találkozó immár négy évtizede minden esztendőben a brit prémiumgyártó rajongóinak legnagyobb eseménye, amelynek középpontjában a klasszikus Mini iránti rajongás áll és amelynek története egészen 1959-ig nyúlik vissza. A négynapos fesztiválon ugyanakkor a tizennyolc évvel ezelőtt feltámasztott, kortárs MINI is meghatározó szereplőnek számít. A Nemzetközi Mini Találkozónak hagyományosan minden ötödik évben a klasszikus Mini és a kortárs MINI hazája, Nagy-Britannia ad otthont. Az idei felvonás csúcspontja a klasszikus Mini 60. születésnapi partija lesz, amelyet augusztus 11-én, vasárnap hívnak életre a szervezők.

A Nemzetközi Mini Találkozó idén is élőzenével, négy napon át tartó partihangulattal, játékos vetélkedőkkel és izgalmas szabadidő-programokkal várja a családokat. Az eseményen a MINI CLASSIC saját rendezvénysátorral lesz jelen, és megtekinthetők lesznek az Európát megjárt négykerekű páros egyedi tagjai is. A látogatók az esemény logójával díszített kulacsokat, sapkákat, plüssöket, pólókat, táskákat, tollakat és kulcstartókat is beszerezhetik a helyszínen.

A klasszikus Mini kabrió és a kortárs MINI Cooper július 25-én induló, tizenöt napon át tartó utazásának #ROADtoIMM19 hashtaggel közzétett napi beszámolóit a MINI CLASSIC Instagram-oldalán követhetik nyomon a rajongók: https://www.instagram.com/official_miniclassic/?hl=de

A 2019-es Nemzetközi Mini Találkozóról további információkat talál ahttps://imm2019.co.uk/ weboldalon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?