DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Audi: Bemutatkozik a legújabb győri modell

Az Audi kompakt SUV-coupéval bővíti termékpalettáját – az Audi Q3 Sportback modellel. Az új modell a SUV-k domináns megjelenését és a mindennapokban megmutatkozó sokoldalú használhatóságát a coupék sportos eleganciájával és agilis temperamentumával ötvözi. Így született meg az Audi-márka első kompakt crossover modellje, amely hamarosan a győri gyártósorokról gördül le.

Az Audi Q3 Sportback a dizájn minden részletében erőt és precizitást sugároz. A nyolcszögletű, fekete színű Singleframe hűtőrács hangsúlyosan háromdimenziós kialakítású, így különösen sportos benyomást kelt. Ugyanez vonatkozik a trapéz alakú légbeömlőkre és a kifejező, lapos betéttel kialakított lökhárítóra.

0b3d9dd2-24af-4623-b57e-3b9f187f338c



A plasztikusan megformált hátsó részen számos fény- és árnyékhatás váltakozik egymással. Alacsony, légterelőkkel szegélyezett ablakok és a légbeömlők dizájnjára rímelő, sportos lökhárítók hangsúlyozzák az Audi Q3 Sportback szélességét. Ehhez járulnak hozzá a hátsó lámpák is, amelyek a lapos fényszórókhoz hasonlóan ék alakban szűkülnek befelé.

Az Audi Q3 Sportback hosszúsága 4,50 méter, szélessége 1,84 méter, magassága 1,56 méter, tengelytávolsága pedig 2,68 méter.

59a6208c-3499-4354-bc51-8914b2a20375

Az Audi Q3 Sportback minden terepen gondoskodik a vezetési élményről. Akár a városban, hosszú utazás során vagy könnyű terepen – a kompakt crossover dinamikusan sokoldalú.

Az európai piaci bevezetés időpontjában az Audi Q3 Sportback egy benzines és egy dízelmotorral választható. Mindkét erőforrás az Audi Hungariánál készül. 169 kW-os (230 LE) teljesítményével a 2.0 literes TFSI erőforrás a legerősebb motor. A 2.0 literes TDI motor teljesítménye 110 kW (150 LE). További motorváltozatok érkeznek majd az év folyamán, köztük egy nagy teljesítményű dízel- és egy belépő szintű benzines erőforrás, amely 48 V-os mild hibrid rendszerrel működik együtt. Ennek köszönhetően lassításkor energiát nyer vissza, az alacsony fordulatszám melletti gázadáskor pedig támogatja a motort. A hibrid rendszerrel a fogyasztás valós körülmények között 100 kilométerenként akár további 0,4 literrel is csökkenhet.

Az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása hamarosan megkezdődik az Audi Hungariánál. Az Audi Q3 Sportback Európában ősztől kerül a kereskedésekbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: