DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Megkezdődött az új városi SUV, a Skoda Kamiq gyártása

A Skoda székhelyén, Mladá Boleslavban működő üzemben július 7-én legördült a szerelőszalagról az első Skoda Kamiq. A kompakt városi SUV alulról teszi teljessé a Skoda palettáját a SUV-modellek piaci szegmensében. A Kamiq a Kodiaq és a Karoq mellett a Skoda immár harmadik SUV-modellje az európai piacok számára, és a SUV-modellek előnyeit – mint a nagyobb szabad hasmagasság és a magasabb üléspozíció – a kompakt modellek mozgékonyságával ötvözi.

A Skoda székhelyén, Mladá Boleslavban működő üzemben megkezdődött az új városi SUV, a Skoda Kamiq sorozatgyártása. A Skoda modellpalettájának legújabb tagja mellett az Octavia, a Fabia, a Scala és a Karoq sorozat tagjai is készülnek itt.

190708-start-of-production-for-the-new-skoda-kamiq-city-suv-1-jpg



Dr. Michael Oeljeklaus, a Skoda Auto igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja hangsúlyozta: „Egy új Skoda gyártáskezdete minden alkalommal különleges esemény számunkra. Az elmúlt hónapok során minden feltételt biztosítottunk a termelés és a logisztika területein annak érdekében, hogy a Kamiq sikeresen jelenhessen meg a városi SUV-modellek piaci szegmensében és meggyőződésünk, hogy – a Skoda modelljeire jellemző módon – magas minőségi színvonalával és számos praktikus megoldásával a Kamiq is ügyfeleink megelégedésére szolgál majd.”

A Kamiq sorozata gyártásába a Skoda mintegy 100 millió eurót invesztált Mladá Boleslavban. A gyártósort az MQB27 padlóvázra adaptálták, új présszerszámok készültek, a fényező- és a karosszériaüzemben, illetve a végszereldében pedig az alapvető változások mellett – például az új, két részre osztott LED-fényszórók szerelését is lehetővé téve – különböző részletmódosításokat is eszközöltek. Naponta 400 új Kamiq készülhet Mladá Boleslavban.

Az új Skoda Kamiq a Volkswagen-csoport modulrendszerű keresztmotoros platformjának műszaki alapjaira épül, és modern infotainment-, illetve vezetői segédrendszerekkel, érzelmekben gazdag dizájnnal és számos „Simply Clever” megoldással bizonyul meggyőzőnek. Bőséges térkínálata a családok és az életstílus-központú ügyfelek számára egyaránt tökéletes kísérővé avatja.

4241 milliméteres hosszúságával a Kamiq minden utasa és csomagjaik számára bőséges térkínálattal szolgál. Korszerű vezetői segédrendszereinek, hatékony és takarékos motorjainak, illetve a legkorszerűbb hálózatba kapcsolhatósági megoldásainak köszönhetően tökéletesen megfelel a fiatal nagyvárosi vásárlói célcsoport igényeinek. A Skoda a hajtásrendszer tekintetében is kielégíti e járműszegmens vásárlóinak igényeit, és kizárólag elsőkerék-hajtással kínálja új városi SUV-modelljét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: